02 Şubat 2018 13:31

Aytaç’ın gözaltı kararına itiraz için muhatap bulamadılar

TTB bildirisini okuduğu için Avukat Kemal Aytaç hakkında çıkarılan gözaltı kararına itiraz etmek isteyen Adalet Nöbetçisi 34 avukat muhatap bulamadı

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul 

Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleşen 44. hafta Adalet Nöbeti buluşmasında TTB’nin bildirisini okuduğu gerekçesiyle avukat Kemal Aytaç hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Adalet Nöbetçisi 34 avukat, Aytaç’ın yakalama ve gözaltı kararına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na itiraz dilekçesi sunmak istediler ancak dilekçeyi sunacak muhatap bulunamadı.

Savaşın halk sağlığı sorunu olduğuna dikkat çeken Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) açıklamasının ardından merkez konsey üyesi 11 kişi gözaltına alınmasını protesto amacıyla önceki günkü Adalet Nöbeti buluşmasında, TTB’nin suçlamaya konu açıklaması okunmuştu. TTB’nin bildirisini okuduğu gerekçesiyle Adalet Nöbeti katılımcılarından avukat Kemal Aytaç’ın evinde dün gece güvenlik şubeye bağlı polislerce arama yapıldı. Polislerin geldiği saatte evde olmadığından Aytaç’ın gözaltı işlemi gerçekleşmedi. Adalet Nöbetçisi 34 avukat, Aytaç’ın yakalama ve gözaltı kararına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunmak üzere itiraz dilekçesi hazırladı. Ancak Aytaç’ın avukatları dilekçeyi sunacak muhatap bulamadı. Öte yandan Adalet Nöbeti’nin sosyal medya hesabından Aytaç’ın, 5 Şubat Pazartesi günü saat 10.00’da savcılığa ifade vereceği duyuruldu. 

‘İFADE VE DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA’

Kemal Aytaç’ın avukatları yakalama ve gözaltı işleminin kaldırılması için savcılığa bir itiraz dilekçesi vermek istedi, ancak soruşturma dosyasının sistemde görünmediği gerekçesi ile itiraz dilekçesi veremedi. İtiraz dilekçesinde, Adalet Nöbetinde sarf edilen sözlerin düşünce ifade özgürlüğü kapsamında olduğu ve suç teşkil edemeyeceği, Kemal Aytaç’ın avukat olduğu ve savcılığın daveti üzerine ifade vermeye gidebileceği ve Avukatlık Kanununun gerektirdiği usulü işlemlerin yapılmadığı belirtilmişti.

‘ADALET VE BARIŞ TALEBİ SUSTURULMAK İSTENİYOR’

Öte yandan Adalet Nöbetçileri yazılı bir basın açıklaması yaparak, “Kemal Aytaç’ın nezdinde ‘adalet ve barış talebi’ susturulmak, dayanışma engellenmek istenmektedir. Avukat Kemal Aytaç yalnız değildir. Adalet Nöbeti susturulamaz” dedi. Açıklamada, Aytaç hakkında verilen gözaltı kararının gerekçesinim soruşturma dosyası üzerindeki gizlilik kararı sebebiyle tam olarak bilememekle beraber, TTB’ye destek amaçlı olarak okunan barış talepli bildiriye dair olduğunun düşünüldüğü söylendi.

Açıklamada Avukat Kemal Aytaç'ın ifade vermek üzere 05.02.2018 tarihinde avukatlarıyla birlikte saat 10.00’da Çağlayan Adliyesi’nde olacağı belirtilerek "Tüm meslektaşlarımızı Kemal Aytaç ile dayanışmak, Adalet Nöbetine sahip çıkmak için Çağlayan Adliyesine davet ediyoruz" denildi.
 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’a Roma’da koruma ordusu!

SONRAKİ HABER

Türkiye’den ABD’ye Hamas tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...