02 Şubat 2018 12:50

CHP’li Selina Doğan: İntiharlar araştırılsın

CHP Milletvekili Selina Doğan intihar rakamlarındaki artışa dikkat çekerek, intiharların nedenlerinin tespit edilmesini istedi.

Paylaş

İntiharların toplumsal sebeplerine vurgu yapan ve intihar sayılarındaki artışa dikkat çeken CHP Milletvekili Selina Doğan, “Türkiye, adaleti ölümde arayan insanların ülkesi olmasın” dedi.

Son dönemlerde, intihar sayılarında artış yaşandığını söyleyen CHP Milletvekili Selina Doğan, intiharların toplumsal sorunlardan kaynaklandığını savundu. “OHAL döneminde binlerce kişinin tutuklanması, birçok kişinin hiçbir yargı kararı olmadan suçlu ilan edilmesi, KHK’lerle yüzbinlerce kişinin işten atılması ve bunun sonucu ortaya çıkan ekonomik çaresizlik, temel hak ve özgürlüklerin dahi kullanılamıyor olması bireylerin psikolojilerinde büyük hasarlara yol açmıştır” ifadelerini kullanan Doğan, “Türkiye, yaşamdan umudunu kesip adaleti ölümde arayan insanların ülkesi olmamalıdır. İntihar nedenlerinin tespiti ve önlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılması önem arzetmektedir” diye ekledi.

‘MAĞDURİYETLERİN ORTAYA ÇIKARDIĞI SONUÇ’

Türkiye’nin siyasal, ekonomik ve sosyal yapısında önemli değişiklikler yaşandığını söyleyen Doğan, KHK ile kendisi ve eşi ihraç edilen ve kaldıkları lojmandan atılan hemşire Sevgi Balcı’nın intiharını hatırlatan Doğan, “Bu, mağduriyetlerin ortaya çıkardığı bir sonuçtur. Balcı’nın yanı sıra birçok kişinin daha benzer nedenlerle intihar ettiğine ilişkin haberler kamuoyuna yansımıştır” dedi.

KESK’in araştırmasını da hatırlatan Doğan, “KHK ile işten atılmış 5 bin kişiden 314’ünün intihara eğilimli olduğu ortaya çıkmıştır. Sadece bu ay içinde basına yansıyan haberlere göre geçirdiği kaza sonucu 5 yıldır işsiz kalan bir vatandaş TBMM önünde kendini yakmıştır” dedi.

'İNTİHARLARIN BULAŞICI ETKİSİ VAR'

Toplumsal nedenlerden kaynaklı intiharların, benzer sorunları yaşayan ve intihara eğilimli kişilerde olumsuz etkiler yarattığına dikkat Çeken Doğan, “Denizli’de işinden çıkarılan bir genç kendini tavana asarak yaşamına son vermiştir. Antalya’da babasının taciz ettiği bir genç kız, kendini asarak intihar etmiştir. Bilimsel araştırmalara göre intiharların bulaşıcı etkisi vardır. Yaşanan intiharların önüne geçebilmek amacıyla öncelikli olarak intiharların nedenlerinin tespit edilmesi ve bu nedenlerin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Türkiye, yaşamdan umudunu kesip adaleti ölümde arayan insanların ülkesi olmamalıdır” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim yaralısı Şükrü Çakır yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Hamburg AIRBUS işçileri 24 saat üretimi durdurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...