02 Şubat 2018 11:21

TGS’nin ARD’deki toplu sözleşme görüşmelerinde uyuşmazlık

Türkiye Gazeteciler Sendikası ile Alman kamu yayıncısı ARD arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri uyuşmazlık ile sonuçlandı.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası ile Alman kamu yayıncısı ARD (Bayerischer Rundfunk München Türkiye İrtibat Bürosu) arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri uyuşmazlık ile sonuçlandı. 

ARD’nin Türkiye bürosunda çalışan gazetecileri kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Sendika’nın tüm iyi niyetli çabalarına rağmen işveren temsilcilerinin uzlaşmaz tutumu nedeniyle anlaşma sağlanamadı.

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş ile sendika yöneticileri İlkay Kaya, Mustafa Kuleli ve sendika avukatı Cemal Polat ile işveren temsilcileri beş kez bir araya gelerek maddeler üzerinde pazarlık yaptı. Son olarak dün yapılan görüşmede de anlaşma sağlanamayınca taraflar uyuşmazlık tutanağı tutarak arabulucu talep etti.

Türkiye Gazeteciler Sendikası toplu iş sözleşmesi ile üyelerine zam, iyileştirme, ikramiye ve temel sosyal haklar talep etmişti. İşveren temsilcileri bu taleplere olumlu yanıt vermeyerek süreci uyuşmazlığa götürdü.

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, “Uzun yıllardır zam almayan, kimi yıllarda ise komik oranlarda zam alabilen üyelerimizin taleplerinin kabul edileceğine inanıyoruz. Önümüzde arabulucu süreci var. İşveren temsilcilerini uzlaşmaz tutumlarından vazgeçerek çalışanları greve çıkmaya mecbur bırakmadan toplu sözleşmeyi imzalamaya çağırıyorum” dedi. (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Trump’a kukla diyen Maradona’ya ABD yasağı!

SONRAKİ HABER

Dink davasında tutuklu sanıkların tahliye talebine ret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...