02 Şubat 2018 08:19

10 Ekim Katliamı’nda 2. bombacının en net fotoğrafları

10 Ekim Ankara Katliamı’nı gerçekleştiren ve bu zamana kadar tespit edilemeyen ikinci IŞİD’li canlı bombanın en net fotoğrafları ortaya çıktı. 

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara


10 Ekim Ankara Katliamı'nda kimliği tespit edilemeyen ikinci bombacının en net fotoğrafları ortaya çıktı. 2 TRT ve bir TÜBİTAK uzmanı tarafından 19 tutuklu sanık hakkında hazırlanan bilirkişi raporunda, bugüne kadar kimliği tespit edilemeyen Suriye uyruklu bombacı Antep’te kaldığı evin güvenlik kameralarında tespit edildi. 

İKİNCİ BOMBACI TESPİT EDİLEMEMİŞTİ

IŞİD'in iki canlı bomba saldırısı ile 103 kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlerce işinin yaralandığı 10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nda kimliği tespit edilemeyen canlı bombanın en net görüntüleri ortaya çıktı. Canlı bombalardan birinin Yunus Emre Alagöz olduğu biliniyordu ancak diğer canlı bombanın kimliği tespit edilememiş, görüntülerden bir sonuç elde edilememişti.  Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan katliam davasında hazırlanan bilirkişi raporu ile yeni görüntüler ortaya çıktı. 

TRT VE TÜBİTAK UZMANLARI İNCELEDİ

2 TRT ve bir TÜBİTAK uzmanı tarafından 10 Ekim Katliamı nedeniyle yargılanan 19 tutuklu sanığın çeşitli yerlerdeki güvenlik kameralarından alınan görüntüleri ve fotoğrafları karşılaştırılarak bir bilirkişi raporu hazırlandı. Raporda tutuklu ve firari sanıklar, canlı bombalar ve kimliği tespit edilemeyen kişilerin birlikte hareket ettikleri, bazılarının çatışma bölgelerinde bulundukları görülüyor. Bombacıların saldırıyı gerçekleştirmeden önce Antep’te kaldığı evdeki güvenlik kameraları ile Ankara'da MOBESE kameraları görüntülerinden yapılan karşılaştırmada ikinci bombacının yüzü ortaya çıktı.

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy'de 'direksiyonu kilitlenen' halk otobüsü kaza yaptı

SONRAKİ HABER

Erdoğan Alayumat tahliye edilmedi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...