02 Şubat 2018 08:04

Kadıköy'de 'direksiyonu kilitlenen' halk otobüsü kaza yaptı

Kadıköy'de direksiyonunun kilitlendiği öne sürülen İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı özel halk otobüsü kaza yaptı.

Paylaş

Üsküdar'da dün gerçekleşen ve 3 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan otobüs kazasının yankıları sürerken bir kaza da Kadıköy'de yaşandı.

Saat 10.00 sıralarında Söğütlüçeşme Caddesi Altıyol istikameti Osmanağa Camii önünde meydana gelen kazada, İbrahim Erdem'in kullandığı özel halk otobüsü, Çarşı durağından yolcu aldıktan hemen sonra tramvay yolu ile araç yolunu ayıran kaldırım taşlarına çarptı. Çarpma sonucu hasar alan otobüs karşı şeritten gelen araçlara çarpmadan durdu.

'DİREKSİYON KİLİTLENDİ'

Kaza sonrası olay yerine trafik ekipleri ile birlikte iki vinç ve kurtarma ekipleri sevkedildi. Kaza nedeniyle tramvay yolu trafiğe kapandı. Ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışmaların ardından otobüs vinçlerle sıkıştığı yerden kurtarıldı. Otobüsün kaldırılmasının ardından tramvay seferleri normale döndü.

Otobüs şoförü İbrahim Erdem kazanın nedeni "Direksiyon kilitlendi" diye açıkladı. Dün Üsküdar'da 3 kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazasında da şoför beyninin kilitlendiğini iddia edilmişti. İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri yetkilisi de Kadıköydeki kazaya ilişkin "Şoförle görüştüm. Kendisi, 'araba benden çıktı, hiçbir şey yapamadım' diyor. Araba kendi kendine kontrolü kaybetmiş. Arabayı durduramamış ve girmiş" demişti. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da inşaat işçileri 7. katta böyle çalışıyor

SONRAKİ HABER

10 Ekim Katliamı’nda 2. bombacının en net fotoğrafları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...