02 Şubat 2018 02:26

Raşit Tükel: İnsan canını merkeze alarak davrandık

TTB'nin gözaltına alınanlar hekimleri arasında yer alan Prof. Dr. Raşit Tükel, avukatı Ziynet Özçelik aracılığıyla bir mesaj iletti.

Paylaş

Afrin operasyonuna ilişkin olarak "Savaş, bir halk sağlığı sorunudur" diyen ve başta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Terör seviciler" ifadeleri olmak üzere hedef gösterilen TTB'nin merkez konseyinden 11 doktor, şafak vaktinde evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar içerisinde olan Prof. Dr. Raşit Tükel, avukatı Ziynet Özçelik aracılığıyla bir mesaj iletti. 

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre Tükel'in ifadesi şöyle:

“Hekim olarak her zaman yaptığımız şeyi yaptık. İnsanların canını, sağlığını merkeze alarak davrandık. Bulunduğumuz her ortamda hekim gibi davranmaya devam edeceğiz. Suçlamayı kabul etmiyoruz."

NE OLMUŞTU?

TTB Merkez Konseyi, Afrin'e başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nı "Savaş bir halk sağlığı sorunudur" açıklamasıyla eleştirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamaya sert tepki göstermiş, Ankara Başsavcılığı ‘terör örgütü propagandası yapmak ve halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek' iddiasıyla TTB hakkında soruşturma başlatmıştı. Haklarında soruşturma başlatılan aralarında TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel'in de olduğu 11 TTB üyesinden 10'u gözaltına alınmıştı. Gözaltılar sonrası hekimlerin üniversitedeki odaları dahi polis tarafından aranmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü: Sulak alan, yalan oldu

SONRAKİ HABER

Taçsız Kral Metin Oktay, 82. doğum gününde anılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...