02 Şubat 2018 00:01

Amedspor, adalet ve destek bekliyor

Amedspor Kulüp Başkanı Nurullah Edemen ve Barikat Taraftar Grubu Başkanı Erdal Akdemir, kulübe yönelik baskıları Evrensel'e değerlendirdi.

Paylaş

Serpil BERK
Diyarbakır 

Amedspor’a yönelik baskılara dair Evrensel’e konuşan Kulüp Başkanı Nurullah Edemen, “Biz sesimizi yükselterek haksızlıkların, art niyetlerin, ötekileştirmelerin ortadan kalkmasını istiyoruz. Tek kavgamız budur” dedi. Amedspor’a  yönelik baskılara karşı Türkiye’deki diğer taraftar gruplarından destek beklediklerini söyleyen Barikat Grubu Başkanı Erdal Akdemir ise, “Denenecek tüm yollar denendi. Maça çıkmama kararı artık son noktaydı. TFF’nin kararını bekliyoruz. Umarız oradan adaletli bir karar çıkar” dedi. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Amedspor, kuruluşundan itibaren çıktığı deplasman maçlarında sürekli baskılara maruz kaldı. Deplasman maçlarında sahaya çıkan oyuncuların ilk karşılaştığı şey, “Kürtler dışarı” ve ardından maç boyunca süren ırkçı küfürler oldu. İsminden dolayı yayın kuruluşu kanallarının sansürüne takılan takım, TFF’ye  yaptığı onca başvurudan da sonuç alamadı. Hakem ve TFF’nin yanlı tutumundan da şikayetçi olan takım, en son bu hafta gittiği Sivas Belediyespor deplasmanında, 41 haftayı bulan “deplasmana seyirci götürme yasağına” karşı sahaya çıkmadı.

Amedspor’un üzerinde artan baskıları Kulüp Başkanı Nurullah Edemen ve Barikat Taraftar Grubu Başkanı Erdal Akdemir ile konuştuk.

Mithat Fabian Sözmen yazdı: Bugünden yarına Amedspor ve Deniz Naki kalır

‘KÜRTLERE DÖNÜK ANTİPATİDEN NASİBİMİZİ ALDIK’

Amedspor Kulüp Başkanı Nurullah Edemen, çözüm sürecinin bitmesiyle beraber Kürtlere dönük oluşan antipatiden Amedspor’un da nasibini aldığını belirterek, “Amedspor ilk kuruluş aşamasında da isminin kabul edilmemesinden dolayı bir takım sıkıntılar yaşadı. Üstümüze illa ‘siyasi bir takım mısınız’ diye yakıştırmalar yapıldı. Amedspor’un siyasi bir kurum olmadığını, bir spor kulübü olduğunu ve o çerçevede mücadele edeceğini her defasında söyledik” dedi. 

Nurullah Edemen
Nurullah Edemen

‘DEPLASMANA TARAFTARIMIZLA GİTMEK HAKKIMIZDIR’

2.5 sezondur oynadıkları 60 deplasman maçının 41 tanesine seyirci yasağı getirildiğini dile getiren Edemen, “Türkiye Futbol Federasyonu’na kayıtlı bir spor kulübüysek, İçişleri Bakanlığı’nın dernekler statüsünde kayıtlı bir derneksek aynı koşulları aynı şartları bizde yaşamak istiyoruz” diye konuştu. Bugün Türkiye’nin her coğrafyasındaki takımların deplasmana gidebildiğine dikkat çeken Amedspor Kulüp Başkanı Edemen, şöyle devam etti: “Deplasmana gidebilen taraftarın güvenliği sağlanabiliyorsa Amedsporu’n seyircisinin de güvenliğinin sağlanması gerekiyor. Biz bu haksızlığa karşıyız. Benimde en doğal hakkımdır deplasmana taraftarımla gitmek. Diyarbakır’da çatışmaların yaşandığı süreçte buraya gelen takımların ve taraftarlarının güvenliği sağlanabiliyorsa Türkiye’nin başka coğrafyasında hayli hayli sağlanabilir.” 

Son olarak Sivas Belediyespor maçına çıkmama kararıyla ilgili seslerini Türkiye kamuoyuna duyurmak istediklerini ifade eden Edemen, “Biz sesimizi yükselterek bu haksızlıkların, art niyetlerin, ötekileştirmelerin ortadan kalkmasını istiyoruz tek kavgamız budur” dedi. 

‘AMED İSMİNE TAHAMMÜLSÜZLÜK VAR’

Amedspor Barikat Taraftar Grubu Başkanı Erdal Akdemir de, Türkiye’nin demokratikleşme sürecinden vazgeçmesiyle birlikte Amedspor’a dönük baskıların arttığını söyledi. Barikat grubu olarak ‘çocuklar ölmesin maça gelsin’ dedikten sonra 36 arkadaşlarının gözaltına alındığını ve 41 maç deplasman yasağı ile karşılaştıklarını belirten Akdemir, “Futbolculara astronomik cezalar ve Deniz Naki’nin futboldan men edilmesi. Bunlar tamamen Türkiye’deki baskının sonucu” diye konuştu. 

Amed ismine tahammülsüzlükten dolayı bu saldırılara maruz kaldıklarını ifade eden Akdemir, şöyle devam etti: “Amed ismi bölücü, ırkçı bir söylem değildir. Tam tersine Diyarbakır’ın eski isimlerinden biridir ve biz bu ismi seviyoruz. Deniz Naki başlı başına farklı bir olay. Amedspor’la sözleşmesini fes etmesine rağmen futboldan men edilmesi Futbol Federasyonu’nun milliyetçi olduğuna örnek nitelikte. Deniz Naki Gençler Birliği’nde de İŞID’e karşı açıklamalarından dolayı futbolcular ve taraftarların saldırısına uğramıştı. Deniz’in siyasi bir geçmişi yok sadece yaşanan olaylara duyarlı bir futbolcu.”

Barikat

BÜTÜN TARAFTAR GRUPLARINA DESTEK ÇAĞRISI 

Amedspor yönetiminin Sivas Belediyespor maçına çıkmama kararını desteklediklerini anlatan Akdemir, “Bunun cezası küme düşmekse, 2. 3. lige amatöre düşmekse bu cezayı çekeceğiz. 41 maçtır biz takımımızdan, takımımız bizden yoksun. Biz tribünlere pankartlarımızı, davullarımızı götüremiyoruz. Yolculuk yapamıyoruz. Bütün taraftar gruplarına çağrımız  Amedspor’a destek olmalarıdır. Çok büyük bir baskı içerisindeyiz. Takımımız artık bu baskıları kaldıramayacak duruma geldi. Denenecek tüm yollar denendi maça çıkmama kararı artık son noktaydı. TFF’nin kararını bekliyoruz. Umarız oradan adaletli bir karar çıkar” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Federal Mogul işçileri kıyıma karşı uyardı

SONRAKİ HABER

Delal El Mağribi… Yafa'nın gelini

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...