01 Şubat 2018 21:55

Kanada'dan Afrin operasyonu açıklaması: Endişe verici

Kanada, Suriye'nin kuzeybatısındaki gelişmelerden endişe duyduğunu açıkladı.

Paylaş

Kanada, Türkiye'nin Afrin'e başlattığı operasyona ilişkin bir açıklama yaptı. Kanada Dışişleri Bakanlığı, Afrin'deki askeri eylemlerin tırmanmasından endişe duyduklarını ve Türkiye'yi itidale çağırdıklarını duyurdu.

Sputnik'in Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland'in açıklamasından aktardığına göre, Ottawa’nın Suriye'nin kuzeybatısındaki askeri eylemlerin tırmanmasından endişe duyduğunu, Türkiye'ye itidale ve sivilleri korumak için harekete geçmeye çağırdığını belirtildi.

Açıklamada, “Kanada Türkiye’nin kendi güvenliği ile ilgili gerekçelere dayalı eylemlerini kabul ediyor, fakat Ankara’yı itidale, sivil halkın korunması ve uluslararası insani hukuka saygı gösterilmesi ile ilgili elinden gelen gayreti göstermeye çağırıyor” ifadelerine yer verildi.

Dünya toplumunun ‘eskisi gibi IŞİD’in yok edilmesine yoğunlaşması gerektiğine’ dikkat çeken Freeland, “Bu durum bölgedeki tüm müttefiklerimiz ve dostlarımızla birlikte ortak ve uyumlu eylem gerektiriyor” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da arabaya bağladıkları köpeğe işkence yaptılar

SONRAKİ HABER

Özel Ata Kalp Hastanesi’nde paran yoksa ‘cihaz bozuk’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa