01 Şubat 2018 17:27

Adana Tabip Odası: Arkadaşlarımız serbest bırakılsın

'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' diyen Türk Tabipleri Birliği üyelerinin gözaltında tutulmasına Adana'dan tepki geldi.

Paylaş

Adana Tabip Odası “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” başlıklı açıklamasından dolayı göz altında tutulan TTB Merkez Konsey Başkanı Raşit Tükel ve üyelerinin serbest bırakılmasını talep etti. 

Basın toplantısına Adana Tabip Odası üye ve yöneticileri ile birlikte DİSK, KESK’e bağlı sendikalar, Adana Barosu, TMMOB, CHP, HDP, EMEP üye ve yöneticileri de katılarak destek verdi. Basın toplantısında konuşan Adana Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten, hiçbir suç unsuru içermeyen açıklamadan dolayı arkadaşlarının 3 gündür göz altında tutulduklarını belirterek “Her birinin ev ve iş adresleri belli arkadaşlarımızı ifadeye davet etmek yerine sabah karanlığında evlerini basarak gözaltına aldıranlara karşı yanıtımız bizler TTB’nin yanındayız, TTB onurumuzdur” dedi. 

MESLEK ÖRGÜTLERİ VE SENDİKALAR TTB’YE SAHİP ÇIKTI

Adana Baro Başkanı Veli Küçük, TTB’nin yanında olduklarını belirterek, TTB’nin açıklaması mesleki ve insani duyarlılığı ortaya koyan, suç unsuru barındırmayan bir basın açıklaması olduğunu dile getirdi. 

KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Muzaffer Yüksel, açıklamanın altına imzalarını atacaklarını belirterek savaşa karşı olmanın değil, savaşı savunmanın suç olması gerektiğini söyledi. 

TMMOB adına konuşan İMO Şube Sekreteri Zekeriya Turanbayburt, “Gözaltına alınanlar bir an önce özgürlüğüne kavuşmalı” dedi. 

TMMOB Yönetim Kurulu üyesi Bahattin Şahin de 10 Ekim katliamını hatırlatarak “Bu iki sene önce belliydi inadına barış dediğimiz için 103 canımızı aldılar. Bugün de 11 arkadaşımızı göz altına aldılar” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de kadro eylemi: Eşitlik sağlanana kadar mücadele

SONRAKİ HABER

Instagram hikayelerinde 'Yazı Modu' nasıl kullanılır?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...