Çukurambar'daki patlama için bomba düzeneği açıklaması

Ankara Valiliği, Çukurambar'daki Vergi Dairesindeki patlamayla ilgili 'bomba düzeneği kullanıldığı yönünde bulgular var' açıklaması yaptı.

01 Şubat 2018 16:23
Son Güncellenme Tarihi: 02 Şubat 2018 15:29
Paylaş

Ankara Valiliği, Ankara Çukurambar'daki Anadolu İhtisas Vergi Dairesi Müdürlüğü'ndeki patlamayla ilgili yaptığı açıklamada bomba düzeneği kullanıldığı yönünde bulgular olduğıunu bildirdi. Valilik açıklamasında olayla ilgili sekiş kişinin yakalandığı, bomba düzeneğini yaptığı iddia edilen 1 kişinin ise öldürüldüğü kaydedildi. 

Ankara Valiliği Çukurambar'daki Anadolu İhtisas Vergi Dairesi Müdürlüğü'ndeki patlamayla ilgili yaptığı açıklamada söz konusu patlamanın, bomba düzeneği kullanılarak gerçekleştirildiği yönünde bulgular elde edildiği belirtilerek "Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ankara Emniyet Müdürlüğünün ilgili birimlerinin ortak çalışmasıyla, bölgedeki KGYS, PTS ve güvenlik kameraları görüntüleri incelenerek şüpheli erkek bir şahsın beraberinde getirdiği ve bomba düzeneği yüklü olduğu değerlendirilen bir çantayı, Vergi Dairesinin girişine koyduğu ve bomba düzeneğini hazırladığı tespit edilmiştir" denildi. 

 

Olayla ilgili 8 kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada "Sahte kimlik taşıyan ve yakalama sırasında ölü olarak ele geçirilen 1991 Mardin Mazıdağı doğumlu Ersen ERTOGAN’ın, PYD'nin kontrolünde bulunan Suriye kırsalında YPS içinde eğitim aldığı ve yasa dışı yollardan ülkemize girdiği değerlendirilmektedir. Olayla ilgili tahkikat devam etmektedir" denildi.

VALİ 'SABOTAJ ŞÜPHESİ VAR' DEMİŞTİ

 

Ankara Valisi Ercan Topaca, daha önce yaptığı açıklamada “İlk tespitlerde doğalgaz patlaması olduğu yönünde kanaat oluştuğunu ve buna yoğunlaştıklarını ifade eden Vali Ercan Topaca; “Devam eden çalışmalarımızda doğalgaz ihtimali zayıfladı. Bir sabotaj ihtimali üzerinde duruyoruz. Ancak henüz yüzde 100 sabotaj tespiti yapılmış değil. Bununla ilgili arkadaşlarımız çalışmaları devam ettiriyorlar. İlerleyen saatlerde kesin sonuca ulaşacağımızı düşünüyoruz. Tabi o bölgede çalışan vatandaşlarımıza ve esnafımıza geçmiş olsun dileklerimizi de bu vesileyle iletmek istiyorum. Umarım bundan sonra bu tür şeylerle karşılaşmayız. Tedbirlerimizi de aldığımızı ifade etmek istiyorum.” şeklinde açıklamalarında bulunmuştu..    

PATLAMA DÜN AKŞAM SAATLERİNDE OLMUŞTU

Ankara Çukurambar'daki Anadolu İhtisas Vergi Dairesinin alt katında bulunan kazan dairesinde patlama gerçekleşmişti. Meydana gelen patlama sırasında 17 katlı binada yalnızca güvenlik görevlilerinin olduğu ve binada bulunan bir güvenlik görevlisi ile birlikte 3 kişinin hafif şekilde yaralandığı açıklanmıştı. Binanın giriş ve asma katında büyük çapta hasar oluşmuş, patlama nedeniyle çevredeki bazı evlerin camları kırılırken sokak üzerinde bulunan onlarca araçta hasar görmüştü.

 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Antep’te 3 ilçedeki etkinlik yasağı Mart’a kadar uzatıldı

SONRAKİ HABER

İzmir Uzundereliler JES makinelerini durdurdu 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa