01 Şubat 2018 13:32

Garzan’dan çıkarılan cenazeler hala ailelere verilmedi

Bitlis Başsavcılığının Garzan Mezarlığı’ndan çıkarılan 267 cenazenin ailelere geri verileceği açıklamasına rağmen cenazeler hâlâ teslim edilmedi.

Paylaş

Nimet ÖLMEZ

Bitlis’in Yukarı Ölek (Oleka Jor) köyünde bulunan Garzan Mezarlığı’ndaki 267 cenazenin çıkarılarak İstanbul Adli Tıp Kurumu’na (ATK) gönderilmesinin ardından kamuoyunun tepkisi üzerine Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı, cenazelerin kısa bir süre içerisinde ailelere teslim edileceğine dair açıklama yapmıştı. Ancak, savcılıkla yaptıkları görüşmeden bu yana hiçbir ailenin cenazesinin tespit edilmediği öğrenildi. 

Garzan Mezarlığı’nda cenazelerin çıkarılarak, geride bir moloz yığını bırakan görüntüyü hafızasından silemediğini belirten Lezgin Bingöl, “Belki de hayatımda insanlığımdan en fazla utandığım an oldu. Kısa bir süre önce kocaman bir mezarlık olan yerde şimdi sadece bir moloz yığını var. Böyle bir şey nasıl olabilir? diye adeta bir ara yaşamadığımı hissettim” dedi.

‘CENAZEMİZİN TESLİM EDİLMESİNİ İSTİYORUZ’ 

Bitlis Savcılığı ile yaptığı görüşmeden sonra her hangi bir gelişmenin yaşanmadığını dile getiren Bingöl, süreci şöyle anlattı: “Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı beni çağırdı. Hem bilgilendirme yaptı hem de önceden açıklama yaptığını; ancak kamuoyuna yansımadığını söyledi. Cenazemin DNA işlemlerine tabi tutmadan teslim edileceğini, bu işlemlerin de birkaç gün süreceğini aktardı. Diğer ailelerin de gelip başvurmalarını söyledi. Ancak şu ana kadar cenaze bize teslim edilmedi. Bu sürenin daha fazla uzatılmadan cenazenin bize teslim edilmesini istiyoruz” dedi. 

Garzan Mezarlığı’ndan çıkarılan 267 cenazeden biri de Fedakar Turan’a aitti. Turan’ın annesi Nuriye Turan da, yaklaşık 1 ay önce savcılığa verdikleri dilekçeyle ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadığını belirtti. Turan, “Aylardır gözümüze uyku girmiyor. Anne olarak isteğim çok şey değil, gidip başında dua edebileceğim bir mezar taşı istiyorum” dedi. (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

‘Afrin kardeşçe yaşayabileceğimiz bir yerdir’

SONRAKİ HABER

HDP’den 3 günlük konferans

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa