01 Şubat 2018 13:24

‘Afrin kardeşçe yaşayabileceğimiz bir yerdir’

Afrin’e yönelik operasyonunu değerlendiren Alevi Piri Nesimi Genlik, Afrin kardeşçe yaşadığımız ve yaşayabileceğimiz bir yerdir' dedi.

Paylaş

Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonunu değerlendiren Alevi Piri Nesimi Genlik, 'Afrin kardeşçe yaşadığımız ve yaşayabileceğimiz bir yerdir. Zeytin adının verildiği bir yerde insanlar ölememelidir' dedi. 

Mezopotamya Ajansı'na konuşan Genlik, Afrin halkıyla yıllardır komşu olduklarını ve şuana kadar hiçbir şekilde kendilerine zarar verecek bir şeyin yapılmadığını belirterek, “Afrin kardeşçe yaşadığımız ve yaşayabileceğimiz bir yerdir. Bu nedenle inançsal açıdan da ‘Komşu komşunun ekmeğine muhtaçtır’ anlayışını bilmeleri gerekir” dedi.

Afrin’e yapılan operasyonun “Zeytin dalı harekatı” olarak adlandırılmasına tepki gösteren Genlik, “Zeytin dalının olduğu yerde barış ve kardeşlik hakim olur. Zeytinin kendisi kutsal bir üründür. Zeytin ağacı meyve veriyor. İnsan besliyor. Bazı inançlarda özel bir kutsiyet arz ediyor. Bir şeye zeytin dalı denilecekse barış olmalı kanın olmaması gerekir. İyilik ve güzelliklerin olması lazım. Zeytin adının verildiği bir yerde insanlar ölememelidir” dedi. 

“Bir anlam veremiyorum bu savaşa” diyen Genlik,  “Ben şuna inanıyorum. ‘Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste’.  Afrin savaşı Türkiye’ye bir şey kazandırmaz kaybettirir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rektör İbiş'in akademisyen Yiğiter'e açtığı dava görüldü

SONRAKİ HABER

Garzan’dan çıkarılan cenazeler hala ailelere verilmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...