01 Şubat 2018 13:20

Rektör İbiş'in akademisyen Yiğiter'e açtığı dava görüldü

Rektör Erkan İbiş’in ihraç edilen barış imzacısı akademisyen Cenk Yiğiter’e açtığı ‘hakaret’ davasının ilk duruşması görüldü.

Paylaş

Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’in “kamu görevlisine görevi dolayısıyla hakaret" suçlamasıyla ihraç edilen barış imzacısı akademisyenlerden Cenk Yiğiter’e açtığı davanın ilk duruşması görüldü.

Ankara 27. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Yiğiter’e ihraç edilen barış bildirisi imzacısı çok sayıda akademisyen desteğe geldi. 

Davada sözlü savunmada bulunan Yiğiter, iddianamede geçen "zavallı bir canlı", " zavallı yaratık" ifadelerinin kendisine ait olmadığını belirtti. Yiğiter, "Türkiye bir süredir trollükle yönetilmektedir ve Erkan İbiş Türkiye akademilerinin baş trolüdür” şeklindeki ifadesinin gerekçelerini paylaştı. 

Yiğiter, ifadesinde Rektör Erkan İbiş’in Türkiye üniversite tarihinde görülmemiş düzeyde bir tasfiyenin mimarı olduğunu, yüze yakın akademisyen sırf barış bildirisine imza attığı için ihraç edilmesindeki rolüne değindi. 

Yargıtay, Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararları uyarınca ifadelerinin ağır eleştiri kapsamında olduğunu söyleyen Yiğiter, AİHM'in ifade özgürlüğünün ihlal edildiğini saptadığı her üç mahkumiyet kararından birinin Türkiye ile ilgili olduğunu, mahkemenin bu davada karar verirken ülkenin itibarını da bu anlamda düşünmesi gerektiğini ifade etti. Yiğiter’in avukatı yazılı savunma için süre isterken, hükmün açıklanmasının da geri bırakılmamasını talep etti. 

Mahkemenin, ikinci duruşması 3 Temmuz günü görülecek. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TZOB: Üreticiden 1’e alınıyor markette 5’e satılıyor

SONRAKİ HABER

‘Afrin kardeşçe yaşayabileceğimiz bir yerdir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...