14 Ağustos 2012 10:34

Türkler ailesi Meclis, Adalet ve İçişleri Bakanlığı’ndan tazminat istedi

DİSK’in Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler’in ailesi, Kemal Türkler’i öldürmek suçundan yargılanan Ünal Osmanoğaoğlu’nun yargılamasının zamanaşımından düşürülmesiyle oluşan ağır hizmet kusurları nedeniyle, Meclis, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’ndan manevi tazminat isteminde bulu

Türkler ailesi Meclis, Adalet ve İçişleri Bakanlığı’ndan tazminat istedi
Paylaş

DİSK’in Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler’in ailesi, Kemal Türkler’i öldürmek suçundan yargılanan Ünal Osmanoğaoğlu’nun yargılamasının zamanaşımından düşürülmesiyle oluşan ağır hizmet kusurları nedeniyle, Meclis, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’ndan manevi tazminat isteminde bulundu. Ailenin avukatlarının yaptıkları başvuruda, “Ünal Osmanağaoğlu’nun yargılamasının zamanaşımından düşürülmesinde, devletin ilgili birimlerinin ağır hizmet kusurlarının bulunduğu ortadadır” diye kaydedildi. Söz konusu ağır hizmet kusurunun 30 yıl sürdüğü, bu 30 yıl içinde onlarca Meclis, hükümet ve ilgili bakanlıkların görev yaptığı, devletin tüm birimlerinin 30 yıl boyunca süren ortaklaşa ağır hizmet kusurları nedeniyle ve çıkarılan af mahiyetindeki yasama tasarrufu nedeniyle Türkler ailesinin mağduriyetinin devlet tarafından iyiden iyiye pekiştirildiğinin belirtildiği başvuruda, Meclis, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın sorumlulukları ise şöyle sıralandı:

İÇİŞLERİ GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEDİ

İçişleri Bakanlığı’nın İçişleri Bakanlığı’nın görev ve sorumlulukları, 3152 Sayılı “İçişleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun”da belirlendiği, bu kanunun 2/d maddesine göre “Suç işlenmesini önlemek, suçluları takip etmek ve yakalamak” bu bakanlığın görevleri arasında sayılmıştır. Bakanlığın ilgili birimleri bu görevlerini savsaklamak suretiyle failin yakalanmasını geciktirmiştir. İçişleri Bakanlığı’nın ağır hizmet kusuru açıkça ortadadır.

MECLİS VE ADALET BAKANLIĞI AĞIR SORUMLULUK ALTINDA

Başvuruda Adalet Bakanlığı ve Meclis’in dosyanın uzun süreye yayılmasında ağır hizmet kusuru olduğu belirtilerek, Meclis’in kanun koymak, değiştirmek, kaldırmak; Bakanlar Kurulu’nu ve bakanları denetlemek görevlerini savsaklayarak, davanın görüldüğü süreç içinde de adalet hizmetini yerine getirmediğine dikkat çekildi. Bu davanın da birçok dava gibi zamanaşımından ortadan kaldırıldığı hatırlatılarak, Meclis’in sorumluluğu hatırlatıldı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Sakat kalan kola zaman aşımı

SONRAKİ HABER

Polisin yaraladığı Temeş sağ gözünü kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...