01 Şubat 2018 12:05

TEKSİF üyesi işçilerin sendikalaşma mücadelesi sürüyor

İzmir'de Hugo Boss, Digel ve Roy Robson'da çalışırken sendikalaştıkları için işten atılan TEKSİF üyesi işçilerin imza standına ziyaretler sürüyor.

Paylaş

TEKSİF’te sendikalaştıkları için işte atılan Almanya merkezli firmalar Hugo Boss, Digel ve Roy Robson'da çalışan işçiler, sendikalı olarak işe dönme talebiyle Konak Meydanı’nda imza standı açtı.

Konak metro çıkışındaki imza masası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan TEKSİF Yöneticisi Recep Oktay, Gaziemir’de bulunan Ege Serbest Bölge’deki fabrikalarda çalışan işçilerin anayasal haklarını kullanarak sendikalaşmaları nedeniyle işten atılmalarına karşı 7 yıldır direndiklerini belirterek, insanca ve örgütlü bir şekilde yaşama mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Oktay, imza kampanyalarına İzmir halkının büyük destek verdiğini belirtti. Basın açıklamasında konuşan Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım konuya dair Alman Konsolosluk yetkilileri ile görüştüklerini ve Alman firmalarının işçi haklarına saygı göstermelerini istediklerini belirterek, “7 değil 70 yıl dahi sürse direniş devam edecek. Konsolosluk önünde de eylemler yapacağız” dedi.

TEKSİF üyesi işçilerin eylemine destek için gelen DİSK Ege Bölge Şube Başkanı Memiş Sarı da işçilerin onurlu direnişini selamladıklarını belirterek, “OHAL’de de herhalde de haklarımız için mücadeleden vazgeçmeyeceğiz, birlikte direnerek emeğimizin hakkını alacağız” dedi. “İş ekmek yoksa barış da yok”, “Direne direne kazanacağız”, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganlarının atıldığı eyleme DERİTEKS, Tek Gıda İş 7 Nolu Şube, TGS ve Haber-İş İzmir Şube Başkanları da katılarak destek verdi. (İzmir/EVRENSEL)  

ÖNCEKİ HABER

Almanya hükümetinden AİHM’ye Deniz Yücel görüşü

SONRAKİ HABER

Öztürk Yılmaz: Konsolosluk çalışanı IŞİD'le namaza durdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...