01 Şubat 2018 12:09

Almanya hükümetinden AİHM’ye Deniz Yücel görüşü

Almanya Hükümeti, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) Die Welt muhabiri Deniz Yücel’in Türkiye’de tutuklanmasıyla ilgili görüşünü iletti.

Paylaş

Almanya hükümeti, geçen yılın Şubat ayında gözaltına alınan Deniz Yücel’in Türkiye’de tutuklanmasına ilişkin görüşünü AİHM’ye iletti. Türk Hükümetinin de Kasım ayında savunmasını Strasbourg’daki mahkemeye ilettiği bildiriliyor.

Die Welt gazetesine göre, Alman hükümetinin Deniz Yücel’in haberlerinden ötürü tutuklandığı ve tutukluluğunun Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde düzenlenmiş olan temel hak ve özgürlüklere aykırı olduğu görüşünü savundu..

‘ADİL YARGILAMA İÇİN HER ŞEYİ DENEYECEĞİZ’

Alman Adalet Bakanı Heiko Maas ise gazeteye yaptığı açıklamada, “Eleştirel haberciliğin baskı altında tutulması basın özgürlüğü konusundaki anlayışımızla bağdaşmamaktadır” dedi. Maas, federal hükümetin Yücel için adil bir yargılama yapılması için her şeyi deneyeceğini de söyledi.

DWelle de “Hakkında herhangi bir iddianame düzenlenmeden ve hakim karşısına çıkartılmadan tutukluluğunun devam etmesi üzerine Yücel’in avukatları geçen yıl Nisan ayında AİHM’ye başvurmuştu. AİHM hakimleri Yücel'in tutuklanmasının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne uygun olmadığı sorusunu açıklığa kavuşturmaya çalışacak” dedi.

Haberde, Deniz Yücel’in serbest bırakılması için avukatlarının Türkiye’de Anayasa Mahkemesi’ne de başvuruda bulunduğu, Anayasa Mahkemesi’nin ise henüz konuyla ilgili kararını açıklamadığına dikkat çekildi. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu kurultay öncesi il başkanlarıyla görüştü

SONRAKİ HABER

TEKSİF üyesi işçilerin sendikalaşma mücadelesi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...