01 Şubat 2018 12:00

Kılıçdaroğlu kurultay öncesi il başkanlarıyla görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 3-4 Şubat tarihlerinde yapılacak 36. Olağan Kurultay öncesinde il başkanları ile bir araya geldi.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 36. Olağan Kurultayı öncesinde il başkanları ile bir araya geldi. İl başkanları Kılıçdaroğlu'ya desteklerini iletti.

ANKA’nın haberine göre, genel merkezde basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıya 77 il başkanı katıldı. Toplantıya katılan il başkanları “CHP’de liderlik sorunu olmadığını” ifade ederken, Kılıçdaroğlu’na desteklerini ilettikleri kaydedildi.

EĞİLİM ÇARŞAF LİSTE

Kurultaya dönük değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu’nun ise “şartlar, sloganlar ne olursa olsun, kurultayın huzur içinde ve şenlik havasında geçmesini istediği” kaydedildi. Kurultayın ikinci günü gerçekleştirilecek Parti Meclisi (PM) seçimlerinin hangi yöntemle yapılacağı konusunda ise Kılıçdaroğlu’nun eğilimin çarşaf liste yönünde olduğunu, bu konudaki kararın da kurultay delegesine ait olduğunu söylediği ifade edildi.

52 KİŞİLİK ANAHTAR LİSTE

Çarşaf liste ile seçimlerin yapılması durumda ise Kılıçdaroğlu’nun 52 kişilik bir “anahtar liste” çıkaracağını aktardığı öğrenildi.

İSİM ÖNERİSİ

Toplantıda, Kılıçdaroğlu’nun isteği doğrultusunda, il başkanları PM üyeliği için yazılı olarak isim önerisinde bulundu. İl başkanlarının sıralara koyulan zarflara, ikişer isim yazarak sandığa attıkları kaydedildi.

CHP’nin 3-4 Şubat’ta Ankara (Arena) Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek kurultayında, ilk gün genel başkanlık seçimi, ikinci gün ise PM ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimleri gerçekleştirilecek.

CHP Tüzüğüne göre, 52 PM üyesi doğrudan delege tarafından seçilirken, Genel Başkan tarafından Bilim Yönetim ve Kültür Platformu (BYKP) üyeliği için 8 isim gösteriliyor. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Sağlık örgütlerinden işten çıkarılan Dişkaya'ya destek

SONRAKİ HABER

Almanya hükümetinden AİHM’ye Deniz Yücel görüşü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...