01 Şubat 2018 11:52

Sağlık örgütlerinden işten çıkarılan Dişkaya'ya destek

Dev Turizm İş, Genel-İş ve SES, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yemekhanesindeki işinden çıkarılan Ayfer Dişkaya'nın geri alınmasını istedi

Paylaş

DİSK’e bağlı Dev Turizm İş Marmara Bölge Şubesi, Genel İş 3 Nolu Şube ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yemekhanesindeki işinden çıkarılan Ayfer Dişkaya’ya dayanışma ziyaretinde bulundu. 51 gündür hastane önünde işini geri isteyen Dişkaya’yı ziyeret eden emekçilerin yaptığı açıklama sırasında "Ayfer Dişkaya işe geri alınsın" pankartı taşınarak, “Yaşasın sınıf dayanışması” ve “İş, ekmek, özgürlük” sloganları atıldı. 

Açıklamayı yapan Dev Turizm İş Marmara Bölge Şube Yöneticisi Saniye Evren, Dişkaya’nın işe alınması için  yetkililerle yaptıkları görüşmelerin olumsuz sonuçlandığını dile getirerek, sendikalı olmanın hedef haline getirildiğini belirtti. Evren, “Taşeron firma bu tutumlarından derhal vazgeçmelidir. Zira bizler yemekhane işçisine köle muamelesi yapılmasına asla izin vermeyeceğiz. Hastane yönetimine gelince üst işveren olmaktan kaynaklanan sorumluluğunu yerine halen getirmemiştir” dedi. 

'ÖRGÜTLÜLÜĞÜMÜZÜ BÜYÜTECEĞİZ’

Hastane önünde yaptıkları eylemin biçimini değiştireceklerini ve daha farklı eylem tarzlarıyla mücadeleye devam edeceklerini aktaran Evren, şöyle dedi: "Ayfer işe dönene kadar hem eylemlerimizin süreceğini hem de yargı yolunun da açılmasıyla hukuk mücadelesi vereceğimizi tüm emek dostlarına ve basın emekçilerine duyuruyoruz. Ayrıca üyelerimizden bir kişinin daha atılması durumunda daha güçlü geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Keyfi işten atmalara, haksız ve hukuksuz uygulamalara, işçiler üzerindeki baskılara karşı bugün hedef alınan sendikal birlik, mücadele ve örgütlülüğümüzü büyüteceğimizi de burandan bir kez daha ilan ediyoruz.” 
 
Evren, hastane çalışanları ve hasta yakınlarından topladıkları imzaları da hastane yönetimine sunacaklarını söyledi. (İstanbul/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir'de EMEP üyesi Sinan Niron'a 'Afrin' tutuklaması

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu kurultay öncesi il başkanlarıyla görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...