01 Şubat 2018 11:10

Atanmış rektörden seçilmiş Tükel’e uzaklaştırma

Gözaltındaki TTB Merkez Konseyi Başkanı Raşit Tükel ve Merkez Konsey üyesi kardiyolog Taner Gören İÜ tarafından üç aylığına görevden uzaklaştırıldı

Paylaş

Afrin operasyonuna tepki olarak “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” bildirisi yayımlayan Türk Tabipleri Birliği’nin Merkez Konseyi Başkanı Raşit Tükel ile Merkez Konsey üyesi kardiyolog Taner Gören üç aylığına görevden uzaklaştırıldı. 

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, uzaklaştırma kararını sosyal medyadan duyurdu. Yarkadaş şu ifadeleri kullandı: “İÜ'nün 'fırsatçı' yönetiminden yüz kızartıcı bir karar daha: TTB yöneticisi, Prof. Dr. Kardiyolog Taner Gören de İÜ'nün kararıyla görevinden üç ay uzaklaştırılmış.. Hem de gözaltına alındığı sabah.. Yaşar Kemal'in, Vedat Türkali'nin doktoru olmanın bedeli!” 

İstanbul Üniversitesi’nde 12 Mart 2015 günü yapılan rektörlük seçimlerinde Raşit Tükel 1202 oyla birinci olmuş, Mahmut Ak ise 908 oyla ikinci sırada kalmıştı. Tükel hakkında uzaklaştırma kararı veren Mahmut Ak, ikinci gelmesine rağmen Cumhurbaşkanı tarafından rektörlüğe atanmıştı.

Hakkında adli soruşturma açılan öğretim üyeleri, rektörlük kararı ile görevden uzaklaştırılabiliyor. Daha önce hakkında soruşturma başlatılan ve gözaltına alınan birçok öğretim üyesi ile ilgili kullanılmayan bu yetkinin Tükel ve Gören için kullanılması dikkat çekti. 

Önceki gün de gözaltındaki TTB Merkez Konseyi üyelerinden Şeyhmuz Diken’in Merkez Bankasındaki görevine son verilmişti.

ASİSTANLARDAN TÜKEL’E DESTEK 

Raşit Tükel’in İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalındaki asistanları da bir destek mesajı yayınlayarak Tükel’in serbest bırakılıp görevine dönmesi istendi. Psikiyatri Anabilim Dalında görevli 23 akademisyenin imzaladığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Hocamızın daha iyi bir yaşam için verdiği tüm emeklerin yanı sıra hocamız bizlere her zaman bir şeyler öğretmek için tüm gücüyle çalışmış ve ayrım gözetmeyen tavrıyla örnek olmuştur. Hocamız öğrettikleriyle olduğu gibi yaptıklarıyla da etik, adalet, eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barışın ne kadar önemli olduğunu bizlere göstermiştir. Kendisinden hem psikiyatrist hem de insan olarak öğreneceğimiz daha çok şey olduğunu biliyor, bir an önce serbest bırakılmasını ve yeniden aramıza dönmesini istiyoruz.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Tüm Köy Sen: Ne yapılırsa yapılsın öncelik tarım olmalı

SONRAKİ HABER

AFP, Afrin'de bombalanan Ayn Dara Tapınağı'nı ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...