01 Şubat 2018 11:03

Tüm Köy Sen: Ne yapılırsa yapılsın öncelik tarım olmalı

Tüm Köy Sen Giresun Temsilciliği Toprak Koruma Kurulu’nun yönetmeliğinde yapılan değişiklikle tarım arazilerinin ranta açılmasına tepki gösterdi

Paylaş

Tüm Köy Sen Giresun Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada Toprak Koruma Kurulu’nun yönetmeliğinde yapılan değişiklikle tarım arazilerinin ranta açılmasına tepki gösterilerek, “Tarım arazilerimize sahip çıkacağız, ulaşım ve enerji şirketlerine yem ettirmeyeceğiz” denildi.

Tarım arazilerinin korunmasında kritik görevleri bulunan Toprak Koruma Kurulu’nun karar alma biçiminde değişiklik yapıldığına dikkat çeken Tüm Köy Sen Giresun Temsilcisi Orhan Kara “Yapılan değişiklikle tarım arazilerinin amaçları dışı kullanımı kolaylaşacak. Yani tarım arazileri ulaşım ve enerji şirketlerinin kullanımına sunulacak. Dokuz üyeden oluşan kurulun toplanma ve karar alma sayısı düşürüldü. Arazilerin başka amaçlarla kullanılabilmesi için gelen talepler hakkında da karar veren Kurul, tüm üyeleriyle toplanıyordu. Sadece zorunluluk halinde en az 6 üye ile de toplantı yapılabiliyor, karar en az üçte iki çoğunlukla alınıyordu. Bunlar değiştirilerek tarım arazilerinin amaçları dışı kullanımlarının yolu açılmak isteniyor.” dedi. 

ÜRETİCİ KÖYLÜYE DÜŞMANLIK SÜRÜYOR

Yapılan değişiklik hakkında da konuşan Kara, “Kurul, üçte iki çoğunlukla değil, beşte üç çoğunlukla karar alacak. Ayrıca toplantı tüm üyelerin değil, yalnızca üç üyenin katılımıyla da karar verebilecek. Üretici köylünün emeğine, ürününe yönelik saldırı yetmiyormuş gibi şimdi arazilerine de saldırmayı hızlandıracaklar. Ülke tarımını emperyalist tekellerine teslim edenler arazilerimizi de tarım dışı kullanıma açarak üretici köylüyü yoksullaştırıyorlar. Tarım arazilerimiz 26.5 milyon hektardan 23 milyon hektara kadar düştü. Giresun’’da da maden, HES, taş ocakları ile tarım arazilerimiz azalmış-zarar görmüştür. Bu girişimleri üretici köylüye ve ülke tarımına düşmanlık olarak değerlendiriyoruz. Tüm Köy Sen olarak tarım arazilerimizin amaç dışı kullanımına karşı çıkıyoruz.” dedi. (Giresun/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Barış bildirisi imzacısı akademisyenlerden TTB'ye destek

SONRAKİ HABER

Atanmış rektörden seçilmiş Tükel’e uzaklaştırma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...