01 Şubat 2018 10:29

Bira patronu Özilhan, evde bira üretiminden şikayetçi

Anadolu Grubu patronu Tuncay Özilhan, bira satışlarının düşmesini evde bira üretimine bağladı ve 'Vergi kaybı oluyor. Yetkililerle görüştük' dedi.

Paylaş

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, bira satışlarının son 9 ayda yüzde 5.7 oranında düşmesini fahiş fiyatlarla değil evde bira üretiminin artmasıyla açıkladı.

Hürriyet’e konuşan Özilhan, yurttaşın evde bira üretimine, hükümetin getirdiği yüksek vergiler ve şirketlerin bu oranda artırdığı fiyatlar nedeniyle başladığını görmezden gelerek “Bira satışı düşüyor ama tüketim konusunda emin değilim. Çok ucuza alınan cihazlarla evde bira yapılıyor. Bugün 7.5 liralık biranın 4 lirası vergi. Evde bira üretimi vergi kaybına da neden oluyor. Bu konudaki görüşlerimizi yetkililerle de paylaştık” dedi.

Anadolu Grubu, Efes Pilsen, Bomonti gibi markaların sahibi ve sektörde ülkenin en büyük firması.

#BOYKOTEFESPİLSEN

Tuncay Özilhan'ın bu açıklamaları evde bira üretimine dönük engellerin artırılması yönünde bir ihbar olarak değerlendirildi ve sosyal medyada tepki uyandırdı.

Paylaşılan mesajlardan bazıları şöyle:

‘TARIMDA SINIFTA KALDIK’

Özilhan, röportajında tarım politikalarını eleştirerek Türkiye’nin Sırbistan gibi ülkelerden et ithalatı yapmasını doğru bulmadığını anlattı: “Tarım ve hayvancılık Türkiye için çok önemli. Ancak tarımda sınıfta kaldığımızı düşünüyorum. Bu konuda doğru modeller üzerinde yeniden çalışmalar yapılabilir. Sırbistan’dan et ithalatı yapıyoruz. Aslında bizim hayvancılık yapacak alanlarımız da var, bilgi birikimimizde. Doğru teşvik modelleri kurgulanmalı.”

AFRİN OPERASYONUNA DESTEK VERDİ

TSK’nin Afrin operasyonunu da değerlendiren TÜSİAD’ın eski başkanı Özilhan, , “Bu harekat yapılması gerekiyordu ve doğru olan yapıldı. Ekonomiden önce güvenlik gelir. Bu bizim için çok önemli bir harekettı. Bölgeye huzur getireceğine de inanıyorum. Bu konuda sonuna kadar devletimizin yanındayız. Ben Türkiye’nin yıl sonunda en az yüzde 5 büyüyeceğini düşünüyorum. Buradaki tek sorun enflasyon. Enflasyon konusunun çözüme kavuşması lazım” dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Amnesty International's chairman in Turkey rearrested just hours after release

SONRAKİ HABER

Çerkezköylüler termik santral ÇED toplantısına izin vermedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...