01 Şubat 2018 08:17

Van’da kayyım yönetiminden 'pembe otobüs'e yeşil ışık

Van’da bir grup erkeğin başlattığı “Pembe otobüs” kampanyasına kayyım yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi yeşil ışık yaktı.

Paylaş

Van’da bir grup erkeğin başlattığı “Pembe otobüs” kampanyasına kayyım yönetimi yeşil ışık yaktı. Belediye adına yapılan açıklamada, "Bu çok medeni bir talep. Bir hafta içerisinde bunu neticelendireceğiz" dedi. 
 
Van'da tepkilere neden olan "Pembe otobüs" talebiyle kentin 7 noktasında imza kampanyası başlatan Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (SDİ) ile Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) üyeleri, topladıkları imzaları Van Büyükşehir Belediyesi'nin kayyum yönetimine teslim ederek, taleplerinin karşılanmasını istedi. İmzaları teslim alan Belediye Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, “Pembe otobüs” için gerekli çalışmaları hızlandıracaklarını belirtti.

{{342547}}
 
Kadınların bütün tepkisine rağmen “Pembe otobüs” talebine yeşil ışık yakan Yalçın, belediye adına şu açıklamada bulundu: “Özellikle hanımefendilerin daha rahat hareket etmeleri, eğer sıkışık gidecekse bile bunun hanımlar arasında olması arzu ediliyor. Bu çok medeni bir talep. Zaten başka illerimizde bu uygulama yapılıyor. Bizler arkadaşlarımızla beraber bu hafta çalışmasını yapalım önümüzdeki haftadan itibaren size netice verelim. Belki tamamen sizin istediğiniz noktada olmayabilir. Ama bir başlangıç olur diye düşünüyorum.”

KAMPANYA BÜYÜK TEPKİ ALMIŞTI

Van'da AKP'ye yakın sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi'nin (SDİ)“Pembe otobüs” talebiyle başlattığı kampanya sosyal medyada büyük bir tepkiye neden olmuştu. (Van/MA)


 

ÖNCEKİ HABER

Dünya Adalet Projesi: Türkiye’de hukukun üstünlüğü geriledi

SONRAKİ HABER

Çukurca’da roketli saldırı: 1 asker hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...