01 Şubat 2018 06:27
Son Güncellenme Tarihi: 02 Şubat 2018 09:36

Üsküdar’da halk otobüsü durağa girdi: 3 ölü 5 yaralı

İstanbul Üsküdar’da halk otobüsü durağa girdi, durakta bekleyen yurttaşlardan 3 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Paylaş

Üsküdar'da özel halk otobüsünün durağa girmesi sonucu meydana gelen kazada 3 kişi hayatını kaybetti,5 kişi de yaralandı. Gözaltına alınan sürücü, olayın ertesi günü tuıtuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi ve otobüsü şoförünün tutuklanmasına karar verildi. 

Olay saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, Üsküdar Dr. Eyüp Aksoy Caddesi'nde ilerleyen özel halk otobüsü, durağa yanaşan İETT otobüsünün önüne geçmek istedi. Bu sırada direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü Selim Karakaya,  önce İETT otobüsüne çarptı. Otobüs daha sonra  kaldırıma çıkarak durakta bekleyenleri ezdi. Feci kazada ilk belirlemelere göre Mustafa Erdoğan, Aygül Erdoğan ve  Perihan Çelik öldü. Kazada 5 kişi de yaralandı.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI 

Üsküdar'da 3 kişinin öldüğü kazayla ilgili gözaltına alınan özel halk otobüsü sürücüsü savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi ve tutuklanmasına karar veridli. 

Olayın ardıdnan gözaltına alınan özel halk otobüsü sürücüsü Selim Karakaya , 2 Şubat günü Üsküdar  Şehit Tuncer Mustafaoğlu Polis Merkezi'ndeki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi'ne sevkedildi. Cumhuriyet savcısı tarafından ifadesi alınan Karakaya, "Taksirle Birden Fazla Kişinin Ölümüne ve Yaralanmasına Neden Olma" gerekçesiyle tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi ve tutuklanmasına karar verildi. 
 

KAZADA ÖLÜMDEN DÖNENLER OLAYI ANLATTI

Kazayı olaydan şans eseri kurtulanlar ile görgü tanıkları anlattı. 

Dr. Eyüp Aksoy Caddesi'nde bulunan Numune Hastanesi Durağı'nda yaşanan olay sırasında durakta bulunan Döndü Kapucu, gazetecilere konuşurken facianın şokunu da yaşıyordu. Kapucu olayla ilgili olarak, "Otobüs bekliyorduk. O kadar hızlı geliyordu ki, biz solundan gececek derken sağa, durağa doğru girdi. Elimin altındaki kadını altına aldı. Ben o sırada çantamdan akbil çıkarmaya çalışıyordum. Birden kendimi geri çimenlere doğru attım. Yanımdaki kadını çekmeye çalıştım ancak kurtaramadım. Gözüm orada morardı. Saniyeler içinde gözümüzü açıp kapatıncaya kadar otobüs üstümüzden geçti" dedi.

‘DURAN OTOBÜSLERİ GEÇEYİM DERKEN DURAĞA GİRDİ’

Olay öncesi başka iki otobüsün durakta olduğunu kaydeden Kapucu, "Diğer (kaza yapan) otobüs ise bekleyenleri geçeyim derken durağa girdi. Kaza öncesi durakta 15 civarında kişi vardı. Onların bir kısmı daha önce gelen otobüslere binmişti. Biz kalmıştık" dedi. 

‘OTOBÜSÜN ŞOFÖRÜ DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBETTİ’ İDDİASI

Ramazan Yağcı adlı bir görgü tanığı ise olay anında durağın tam karşısında Numune Hastanesi'nin önünde beklediğini belirterek kaza yapan Özel Halk Otobüsünün şoförünün kontrolü kaybederek durağa girdiğini aktardı. Yağcı, "Mavi otobüs, sarı otobüsü sollamaya çalıştı. O sırada mavi otobüsün şoförü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Durağın içinde 3 kişi vardı, arkasında ise sigara içen 5 kişi filan vardı. Durağın içinde ayakta bekleyenler hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.  

‘ARABANIN BEYNİ KİTLENMİŞ VE ŞOFÖR DURDURAMAMIŞ’

Üsküdar'daki kazayla ilgili İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri yetkilisi olay yerinde açıklama yaptı. Ramazan Şen kazanın ardından durağa dalan otobüsün şoförüyle görüştüğünü kaydetti.  Ramazan Şen, "Şoförle görüştüm. Kendisi, 'araba benden çıktı, hiçbir şey yapamadım' diyor. Araba kendi kendine kontrolü kaybetmiş. Arabayı durduramamış ve girmiş" diye konuştu. 

SÜRATLİ OLDUĞU ŞEKLİNDEKİ İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Olaya karışan şoförün polis merkezinde olduğunu belirten Şen, 'Süratli olduğu yönündeki' iddiaların hatırlatılması üzerine de "Kesinlikle süratli değil. Süratli olsa bu vaziyette olmaz. Araba ambaleye kalkmış; beyin denilen birşey var bu arabalarda. Arabanın beyni kitlenmiş ve şoför durduramamış. Frene bassanız, imdadı çekseniz yine de durduramazsınız" şeklinde konuştu. 

'BEYİNLİ ARAÇLARDA BİNDE BİR BU OLAYLAR YAŞANABİLİYOR' 

Bir basın mensubunun "Bu tür teknik hatalar sık oluyor mu" şeklindeki sorusuna  Şen, "Oluyor.  Bir ay önce aynı şeyi yine yaşamıştık. Beyinli araçlarda binde bir bu olaylar yaşanabiliyor. Gaz pedalının takılması söz konusu değil, beyinle alakalı birşey" şeklinde konuştu.

ÖZEL HALK OTOBÜSÜ ŞİRKETİ: OTOBÜS DÜN HİZMETE BAŞLADI’

Kazayla ilgili İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri'nden yazılı açıklama yapıldı. 
Açıklamada şöyle denildi:
"Şirketimize bağlı olup, 13 numaralı Ataşehir-Kadıköy hattında çalışmakta olan 34 VN 7071 plaka numaralı Özel Halk Otobüsü, bugün sabah saatlerinde Haydarpaşa Numune Hastanesinin arkasındaki Dr. Eyüp AKSOY caddesi üzerinde , henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak durağa dalmıştır. Meydana gelen elim kaza da 3 vatandaşımız hayatını kaybederken birçok vatandaşımızda yaralanmıştır. Kaza sonrasında olay yerine intikal eden görevlilerimiz tarafından olay takibe alınmış olup, kaza nedeni araştırılmaktadır. Kazaya neden olan otobüs dün itibariyle hizmete başlamış yeni nesil bir araçtır"

(DHA)

Üsküdar
 

ÖNCEKİ HABER

Avrupa ve Türkiye’de transfer döneminin öne çıkanları

SONRAKİ HABER

'Türkiye nüfusu 80 milyon 810 bin 525 kişi oldu'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...