01 Şubat 2018 06:12

Avrupa ve Türkiye’de transfer döneminin öne çıkanları

Ara transfer dönemi sona erdi. İngiltere, İspanya, Fransa, Almanya, İtalya ve Türkiye'de dikkat çeken transferler hangileri?

Paylaş

Avrupa futbolunda ara transfer dönemi sona erdi. Her zaman olduğu gibi İngiltere, transfer piyasasının belirleyici aktörü oldu. Premier Lig kulüpleri, ocak ayında 490 milyon avro harcarken bu meblağın 171 milyonu transferin son gününde yapıldı. Premier Lig, Türkiye’yi de ihya etti. Cenk Tosun ve Badou Ndiaye ihraçları rekor kırdı.

EN PAHALI TRANSFER COUTINHO

Transfer döneminin en pahalı hamlesi La Liga devi Barcelona’dan geldi. Katalan ekibi Philippe Coutinho’yu 120 milyon avrosu garanti para olmak üzere (bonuslarla 160 milyon avro) Liverpool’dan transfer etti.

GÖZDE STOPERLERE SERVET

Coutinho’nun ardından en pahalı transfer unvanı stoper Virgil Van Dijk’a ait. Liverpool, 26 yaşındaki stoper için Southampton’a 78.8 milyon avro ödedi.

Manchester City, Athletic Club’un (Bilbao) stoperi Aymeric Laporte için 65 milyon avro harcadı. Bilbao, Laporte’un boşluğunu doldurmak için Inigo Martinez’i Real Sociedad’dan 32 milyon avro karşılığında transfer etti.

FORVET HAREKETLİLİĞİ

Chelsea’de yaşadığı sorunlar sebebiyle ilk yarıyı saha dışında geçiren 29 yaşındaki golcü Diego Costa, 66 milyon avroya eski takımı Atletico Madrid’e döndü.

Arsenal, Borussia Dortmund’un golcüsü Pierre-Emerick Aubameyang için 64 milyon avro harcarken Olivier Giroud’yu 20.5 milyon avroya Chelsea’ye gönderdi. Chelsea’nin forvet transferi döngüsü Michel Batshuayi’nin Dortmund’a kiralanmasını da içerdi.

BUNDESLİGA TRANSFERLERİ

Borussia Dortmund, Basel’den 22 yaşındaki İsviçreli stoper Manuel Akanji için 21.5 milyon avro ödedi. Ayrıca Barcelona’nın 17 yaşındaki genç yeteneği Sergio Gomez’i 3 milyon avroya kadrosuna kattı.

Bundesliga devi Bayern Münih, Hoffenheim’ın golcüsü Sandro Wagner için 13 milyon avro harcarken Schalke’nin orta saha oyuncusu Leon Goretzka’yla da anlaştı. Goretzka, sezon sonunda bedelsiz olarak Bavyera ekibine katılacak.

Bundesliga’da Admir Mehmedi, 8 milyon avroya Bayer Leverkusen’den Wolfsburg’a geçti. Wolfsburg, Mario Gomez’i 3 milyon avroya Stuttgart’a gönderdi.

CENK TOSUN REKOR KIRDI

Transfer döneminin önemli hamlelerinden biri Cenk Tosun’un 22 milyon avro net bonservis bedeliyle Everton’a transfer olmasıydı. Türkiye rekoru kıran Tosun’un transfer rakamı toplam 6.5 milyon avroluk bonuslar aktif hale gelirse daha da yükselecek. Everton, Cenk Tosun’un yanı sıra Theo Walcott’u 22.5 milyon avroya kadroya kattı.

SANCHEZ-MKHITARYAN TAKASI

Ocak ayının en önemli takası Manchester United’la Arsenal arasında yaşandı. Manchester, sözleşmesi sezon sonu sona eren Alexis Sanchez’e Henrikh Mkhitaryan + 23 milyon avro karşılığında imzayı attırdı.

MOURA TOTTENHAM’A

Tottenham Hotspur, PSG’de forma şansı azalan Lucas Moura’yı 28.5 milyon avroya Premier Lig’e getirdi. Andre Ayew, West Ham’dan 20.5 milyon avroya Swansea City’ye gitti. Leicester City, Portekizli orta saha oyuncusu Adrien Silva için Sporting Lizbon’a 24.5 milyon avro ödedi. Southampton, Monaco’dan santrfor Guido Carillo için 22 milyon avro harcadı. Monaco ise Genoa’nın 16 yaşındaki golcüsü Pietro Pellegri’yi 16 milyon avroya Ligue 1’e getirdi.

LA LIGA’DA NELER OLDU?

Coutinho’nun dışında Barcelona, Palmeiras’ın Kolombiyalı stoperi Yerry Mina’yı 11.8 milyon avroya Camp Nou’ya getirdi. Barça’dan Rafinha’nın Inter’e kiralanması, Serie A’da ocak ayının nadir dikkat çekici hamlelerinden biriydi. Sevilla, Brezilyalı sol bek Guilherme Arana için Corinthians’a 11 milyon avro ödedi. Valencia, Arsenal’den Fransız orta saha oyuncusu Francis Coquelin için 14 milyon avro harcadı. Real Sociedad’da bekleneni veremeyen Carlos Vela, 5 milyon avroya MLS ekibi Los Angeles Galaxy’e gitti.

TÜRKİYE’DE ÖNE ÇIKAN TRANSFERLER

Badou Ndiaye’nin 16 milyon avroya Galatasaray’dan Stoke City’nin yolunu tutması Galatasaray tarihinin en pahalı ihracı oldu. Cimbom, sol bek mevkiine Yuto Nagatomo’yu getirdi.

LOVE VE VIDA BEŞİKTAŞ’TA

Beşiktaş, kadrosunu Vagner Love, Domagoj Vida ve Cyle Larin’le güçlendirdi.

ARDA TURAN İSTANBUL'A DÖNDÜ

Başakşehir, Barcelona’dan Arda Turan’ı, Udinese’den Riad Bajic’i kiralık olarak getirdi.

FENER’DEN SES YOK

Fenerbahçe, Robin van Persie’yi Feyenoord’a gönderirken transfer yapmadı.

Trabzonspor, Emmanuel Mas’la Volkan Şen’i gönderirken Mas’ın yerine sol beke Filip Novak’ı transfer etti.

GENÇLERBİRLİĞİ DİKKAT ÇEKTİ

Gençlerbirliği, transfer dönemini hareketli geçiren takımlardandı. Stephane Sessegnon, Florentin Pogba, Deniz Yılmaz ve Aydın Karabulut, Ankara ekibinin yolunu tuttu.

KONYA’DAN HÜCUMA 5 ÖNEMLİ TAKVİYE

Konyaspor da Süper Lig’in en gözde forvetleri Adis Jahovic ve Samuel Eto’o’yu kadrosuna kattı. Volkan Şen, Orkan Çınar ve Moustapha Yatabare hücum hattına yapılan diğer eklemeler oldu.

SOW, ROBINHO, SAIVET, DORIA, DEMBA BA...

Bursaspor, Moussa Sow ve John Bostock, Sivasspor Robinho, Henri Saivet ve Paul Papp gibi isimlerle kadrosunu güçlendirdi.
Malatyaspor, Marsilya’dan Brezilyalı stoper Doria’yı kiralarken Göztepe de Beşiktaş’ın eski golcüsü Demba Ba’yı Adis Jahovic’in yerine İzmir’e getirdi.

KARABÜK’TE 13 KİŞİ GELDİ, 14 KİŞİ GİTTİ

Lig sonuncusu Karabükspor, 13 futbolcuyu kadrosuna katarken 14 ismi ise gönderdi ve bu dönemin en hareketli takımı oldu.

Osmanlıspor, Ceyhun Gülselam, Yalçın Ayhan, Mehmet Batdal gibi tecrübeli yerlilerle kadrosunu güçlendirdi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Fincancı: OHAL'de 12 Eylül'den daha derin yaralar açıldı

SONRAKİ HABER

Üsküdar’da halk otobüsü durağa girdi: 3 ölü 5 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...