01 Şubat 2018 04:34

43 ilde 'FETÖ' operasyonu: 120 kişi hakkında yakalama kararı

'FETÖ' soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı verilen 120 kişi hakkında 43 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Paylaş

Konya merkezli 43 ilde 'FETÖ' soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı verilen ve TSK'de görevli personele 'mahrem imamlık' yaptıkları öne sürülen 120 kişi hakkında eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyonun sürdüğü ve gözaltı işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 'FETÖ' soruşturması kapsamında, daha önce gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri ve yapılan çalışmalar sonucunda "TSK'de görevli personele 'mahrem imamlık' yaptıkları" iddiasıyla 120 kişi hakkında "terör örgütüne üye olmak, örgüt adına eylem ve faliyette bulunmak, örgüt adına hizmet yüklenmek, örgüt kapsamında kadrolaşmak" suçlarından yakalama kararı çıkarıldı. Karar üzerine Konya merkezli 43 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Haklarında yakalama kararı verilen 58 şüphelinin, 'ByLock' kullanıcısı olduğu belirtildi. Operasyonun devam ettiği ifade edildi.

Şüphelilerin yapı içerisinde "genel müdür, müdür, müdür yardımcısı, öğretmen, ümitçi, ser doktor, doktor ve şehir dışı talebe mesulü" pozisyonlarında görev yaptıkları ileri sürüldü. 

Yapı içerisinde yer alan "ümitçi"nin, bağlantısını koparmış kişileri tekrar kazanmak için görevlendirilen kişi olduğu belirtildi. "Şehir dışı talebe mesulü"nün ise askeri lise ve harp okulu öğrencilerine okuldan mezun oluncaya kadar iki haftada bir öğrenim gördükleri şehre giderek faaliyet yaptıran ve öğrenci ile 8 yıl boyunca bire bir ilgilenen kişi olduğu bildirildi. (Konya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

ABD'li General Votel: YPG'ye destek vermeye devam edeceğiz

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 1 Şubat 2018

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...