01 Şubat 2018 03:50

Tarık Ramazan, tecavüz suçlamasıyla gözaltına alındı

Müslüman Kardeşler'in kurucusu Hasan el Banna’nın torunu Tarık Ramazan, hakkındaki tecavüz suçlamaları nedeniyle gözaltına alındı.

Paylaş

Müslüman Kardeşler'in (İhvan-ı Müslimin) kurucusu olan Hasan el Benna'nın torunu, İngiltere Parlamentosu'nun dini özgürlükler danışma kurulu üyesi ve Oxford Üniversitesi öğretim üyesi Tarık Ramazan, hakkındaki 'tecavüz' suçlamaları nedeniyle gözaltına alındı.

Fransız televizyonu BFMTV’ye demeç veren Henda Ayari, Ramazan'ın 2012'de Paris'te kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söylemişti. Ayari, ABD'li yapımcı Harvey Weinstein'in cinsel saldırısına maruz kalan kadınların başlattığı 'Me Too' (Ben De) hareketinin kendisini cesaretlendirdiğini belirtmişti. Ayari'nin ardından adı açıklanmayan başka bir kadın da Ramazan'ın 2009'da Lyon'da kendisine tecavüz ettiğini öne sürmüştü.

Her iki kadınının suçlamaları üzerine Rouen ve Paris polisi, şikayet dilekçelerini adli makamlara iletmiş, Ramazan hakkında Paris'te soruşturma başlatılmıştı.

Tarık Ramazan ise iddiaları reddederek sıçlamada bulunan kadınlar hakkında iftira davası açacağını duyurmuştu.

2009'dan bu yana Oxford Üniversitesi'nde çalışan İsviçre vatandaşı Tarık Ramazan, tecavüz suçlamaları üzerine izne ayrılmıştı. Oxford Üniversitesi, kararın karşılıklı anlayış içinde alındığını bildirmişti.

Ramazan ayrıca İngiltere Parlamentosu'nun dini özgürlükler danışma kurulu üyesi olarak görev yapıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sarıyer'de 3 katlı binada yangın: 2 ölü, 1 yaralı

SONRAKİ HABER

Eski NBA oyuncusu Rasual Butler trafik kazasında öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...