31 Ocak 2018 17:43

Abdi İpekçi yarın mezarı başında anılacak

1 Şubat 1979’da katledilen Gazeteci Abdi İpekçi ölümünün 39. yılında Zincirlikuyu’daki mezarı başında anılacak.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 1 Şubat 1979’da katledilen Abdi İpekçi’yi ölümünün 39. yılında mezarı başında anma yapacağını açıkladı. 

TGC tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi. “Türkiye de gazeteciliğin evrensel ilkelere uygun bir çalışma düzenine kavuşmasında önemli katkıları olan gazeteci Abdi İpekçi’yi hain bir saldırı sonucu öldürülüşünün 39. Yılında 1 Şubat 2018 Zincirlikuyu’daki mezarı başında törenle anacağız.

Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin Başkan Yardımcılığı görevini de üstlenen Abdi İpekçi mesleğin usta kalemlerinden biri olmakla birlikte aynı zamanda iyi bir gazete yöneticisiydi. Milliyet Gazetesi onun yönetiminde pek çok başarılı habere imza atarken genç gazetecilerin yetişmesinde de önemli bir okul oldu. Abdi İpekçi iç ve dış politikada derin bilgisiyle ve uzlaşıcı tavırlarıyla taraflı-tarafsız herkesin sevgisini kazanmıştı. Abdi İpekçiyi öldüren kanlı ellerin ve hedef gösteren karanlık odakların hala faili meçhul olarak kalmasını yüreğimize sindiremiyoruz. İpekçi cinayetinin faili meçhul kalması demokrasi ayıbıdır. Önceki Başkan Yardımcımız Abdi İpekçiyi öldürülüşünün 39. yılında sevgi ve saygıyla anıyoruz. Onun evrensel gazetecilik ilkelerini korumadaki titizliğini bugün çok arıyor ve özlemle anımsıyoruz. “

BASIN KONSEYİ: ABDİ İPEKÇİ’Yİ ÖZLEMLE ANIYORUZ

Basın Konseyi, Abdi İpekçi’nin, suikast sonucu hayattan koparılmasının 39’uncu yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.

Abdi İpekçi’ni, halkın doğru haberi alma hakkı, kamuoyunun serbestçe oluşabilmesi için canı pahasına mücadele ettiği belirtilen açılamada, “O demokrasinin yılmaz savunucusu, sağduyunun esiydi” denildi. Basın Konseyi’nin açıklaması şöyle:

“Türk basınının efsane ismi, sağduyunun sesi, demokrasinin ve gazetecilik ilkelerinin yılmaz savunucusu Abdi İpekçi’yi, suikaste kurban gidişinin 39’uncu yıldönümünde saygıyla anıyoruz. O, Türk halkının doğru haberi alabilmesi, kamuoyunun serbestçe oluşması için bu uğurda canı pahasına mesleğini yapan bir gazeteci, bir aydındı. Genel Yayın Müdürlüğü’nü yaptığı Milliyet Gazetesi’nde, evrensel gazetecilik kurallarına uygun, doğru, ilkeli, güvenilir habercilik örneğiyle, ‘Abdi İpekçi Gazeteciliği’ni Türk basınına yerleştirdi.

1 Şubat 1979’da bir tetikçi kurşunlarının aramızdan ayırdığı Abdi İpekçi’nin ilkeli duruşu ve onurlu kalemi daima genç gazetecilere örnek oldu, olmaya devam edecek.Onu özlemle anıyoruz.”

İpekçi, 1961 senesinden öldürüldüğü 1 Şubat 1979 tarihine kadar Milliyet gazetesinin başyazarlığını yürütüyordu. (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Tabip Odası’ndan Kaftancıoğlu’ya ziyaret

SONRAKİ HABER

Çalıştıkları fırında kalan 4 işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa