31 Ocak 2018 16:29

Antalya’da 5 kilometrelik ‘kadro’ yürüyüşü

Antalya'da Park ve Bahçeler Müdürlüğünde çalışan 360 işçi AKP Antalya İl Binası önüne yürüyerek, verilen kadro sözünün yerine getirilmesini istedi. 

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

AKP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünde çalışan 360 işçi AKP Antalya İl Binası önüne yürüyerek, verilen kadro sözünün yerine getirilmesini istedi. 

AKP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünde çalışan taşeron işçiler, belediyeye vermiş oldukları dilekçelere olumsuz yanıt verilmesi üzerine dün işbaşı yapmadı. Başvuru süresinin bugün son bulduğunu aktaran işçiler, yaklaşık 5 kilometre yürüyerek Çallı’da bulunan AKP Antalya İl binası önüne geldi. Kısa süre içerisinde polis de TOMA’larla il binası önüne geldi. Polis işçilerin suç işlediklerini iddia ederek işçilerin yolun karşısında beklemesini istedi. İşçiler aralarından seçtikleri 5 kişiyi İl Başkanı Rıza Sümer ile görüşmeye gönderdi. İl binasında görüşme yapan işçiler yaklaşık 20 dakika sonra dışarı çıkarak bekleyen işçilere bir açıklama yaptı. İşçiler, İl Başkanı Rıza Sümer’in kimsenin mağdur olmayacağını ve işlerine geri dönmelerini söylediğini aktardı. Sümer’in sözlerine tepki gösteren işçiler, alkışlarla protesto etti. Polislerin zorlaması ile işçiler yürüyerek işyerlerine dağıldı.

Gazetemize konuşan işçilerden bazıları, “Erdoğan söz verdi hepimize kadro vermeleri lazım” derken, bazı işçiler de “Her yerde dilekçe alıyorlar. Fakat bizim dilekçeler kabul edilmiyor. Bu işler aldatmaca” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Barış Akademisyenleri hakkındaki iddianame YÖK'e gönderildi

SONRAKİ HABER

Sendikalı işçi oranı arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...