31 Ocak 2018 14:40

İştar Gözaydın beraat etti

Geçtiğimiz yıl 3 ay tutuklu kalan din ve siyaset ilişkisi üzerine çalışmaları bulunan Prof. Dr. İştar Gözaydın, yargılandığı davadan beraat etti.

Paylaş

 ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında geçtiğimiz yıl “Örgüt üyeliği” iddiasıyla 3 ay tutuklu kalan din ve siyaset ilişkisi üzerine çalışmaları bulunan Prof. Dr. İştar Gözaydın, yargılandığı davadan beraat etti. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Gözaydın ve avukatları katıldı. 
 
Duruşmada ilk olarak savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, Gözaydın'ın “Örgüte yardım” suçlamasıyla cezalandırılması istendi. Ardından savunma yapan Gözaydın, “Katılmış olduğum TV programı bir fikri ortaya koymak için katıldığım bir programıdır. Davet edildiğim her basın organlarına akademisyen ve hukukçu olarak katıldım. Benim söylediğim bir hukukçu bir siyaset bilimci olarak herhangi bir yapının terör örgütü olarak kabul edilmesi için yargı kararı olması gerektiğidir. Hayatım boyunca hiçbir siyasi görüşe sempati duymadım” diye konuştu.
 
Gözaydın, beraatını talep etti. Verilen kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, Gözaydın’a atılı suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatına karar verdi. (İstanbul/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Doğubayazıt’ta 1 asker hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Gemiden denize düşen ambar işçisi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...