31 Ocak 2018 12:33

Batman’da ‘İndia bankası’ oyununa yasak 

Adana Devlet Tiyatrosu yapımı ‘İndia Bankası’ oyununun Batman’da sahnelenmesi İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından engellendi.

Paylaş

Adana Devlet Tiyatrosu (DT) yapımı ‘İndia Bankası’ oyununun Batman’da sahnelenmesi İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından engellendi. Cumhuriyet’in haberine göre oyunu izlemeye giden Batman İl Kültür Turizm Müdürlüğü yetkilileri, oyundaki iki sahnenin “müstehcen olduğunu” iddia ederek, o sahnelerin kaldırılmasını istedi. 

Görevli sanatçılar ise kendilerinin böyle bir yetkiye sahip olmadıklarını ve bu yetkinin sadece DT Genel Müdürü’ne ait olduğunu aktararak o sahnelerin kaldıramayacaklarını söyledi. Sanatçıların açıklamasına rağmen Batman İl Kültür Turizm Müdürlüğü oyunun ikinci günkü gösterimini engelledi. Olay ise Devlet Tiyatroları Sanatçıları Derneği’nin (DETİS) raporuyla ortaya çıktı. 

‘İNDİA BANKASI’ 

Fransa’da bir banka şubesi... Para çekmek için banka şubesine giren emlakçı bankanın Hintli bir şirket tarafından satın alındığını öğrendiğinde, kendini içinden çıkılmaz bir kapana hapsedilmiş bulur. Bu kapandan kurtulması için çok yüksek bir bedel ödemesi gerekecektir. Çok uluslu vahşi kapitalizmin sadece ekolojik dengeyi, yoksulları ve geri kalmış ülkelerin halklarını değil, modern-burjuva bireylerin hayatlarını ve ahlaki değerlerini de nasıl ele geçirdiğini anlatan absürt bir komedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Aydın Efeler’de kurulmak istenen JES protesto edildi

SONRAKİ HABER

Samuel Eto'o, Atiker Konyaspor ile sözleşme imzaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...