‘Sendikalaştıkları için işten atılan işçiler geri alınsın’

İzmir’de Hugo Boss, Digel ve Roy Robson’da sendikalaştıkları için işten atılan işçilerle ilgili imza kampanyası başlatıldı.

31 Ocak 2018 11:41
Paylaş

İzmir’in Gaziemir ilçesinde bulunan Ege Serbest Bölge’de (ESBAŞ) TEKSİF Sendikasının örgütlenme çalışması yürüttüğü Alman firmaları Hugo Boss, Digel ve Roy Robson’da sendikal hak ihlalleri yaşandı. Çok sayıda işçi işten çıkarılırken sendikaya üye olanlara da istifa etmeleri yönünde baskı uygulandı.

Yaşanan işten çıkarmalar ve baskılarla ilgili TEKSİF Sendikası imza kampanyası başlattı. Konak Meydanı’nda kurulan ve iki gün boyunca açık kalacak stantta toplanacak imzalarla fabrikalardan sendikal hak ihlallerini durdurmaları istenecek. Toplanacak imzalar Türkiye ve Almanya’nın çalışma bakanlıklarına yollanacak. Stantta kısa süre içerisinde çok sayıda imza toplandı.

‘İZMİRLİLER DUYARSIZ KALMAMALI’

Stantlarda duran işçiler imza atmaya gelen İzmirlilere neden işten çıkarıldıklarını anlatarak destek istedi. Evrensel’e açıklama yapan TEKSİF Yöneticisi Recep Oktay, bir yıl içerisinde 470 işçinin tazminatsız işten çıkarıldığını söyleyerek, “İşten çıkarılan işçiler 10-15 yıldır bu fabrikalarda çalışmaktadır. Ürettikleri bir takım elbise bin 500 ile 5 bin lira arasında satılıyor. İşçiler, anayasal hakkını kullandığı için kapı önüne konuldu. Alman firmaları, işçiler sendika istedi diye kıyım yapmaktadır. İzmir halkı bu kampanyaya duyarsız kalmamalı” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

TTB Onur Kurulu: TTB sözünün arkasında

SONRAKİ HABER

Aydın Efeler’de kurulmak istenen JES protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...