31 Ocak 2018 10:36
Son Güncellenme Tarihi: 31 Ocak 2018 11:51

‘Köpeğe tecavüz’ görüntülerindeki erkek: Nefsime yenildim

Kocaeli'de köpeğe tecavüz ettiği öne sürülen 82 yaşındaki N.C. adliyeye sevk edildi. N. C. gözaltındaki ifadesinde skandal sözler söyledi.

Paylaş

Kocaeli’de köpeğe tecavüz ederken çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada tepki çeken görüntülerdeki erkeğin 82 yaşındaki N.C olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan N.C., emniyetteki ifadesinde “Nefsime yenik düştüm, köpeği yatırdım ama yapamadım” dediği öğrenildi. N.C. adliyeye sevk edildi. Kamu davası açılıncaya kadar N.C. için ev hapsi kararı verildi.  

Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu'nun Facebook'taki hesabı üzerinden, yaşlı bir adamın köpeğe tecavüz ederken çekilen ve sosyal medyada yayınlanan görüntüleri paylaşıldı. Gebze'de çekildiği ileri sürülen görüntülere göre, yaşlı adam, boynuna kemer bağladığı köpeğe tecavüz ederken yanına gelen bir kişi, “Ne yapıyorsun orada? Yaşından, başından da mı utanmıyorsun? Evimin karşısındasın. Cami var orada” diye tepki göstererek, adama vurdu. Toparlanan yaşlı adam ise “Bir cahillik yaptık” diyerek, karşılık verdi. Görüntüleri çeken kişi, “Polis çağırayım mı?​” derken, yaşlı adam da “Yok” yanıtını verdi.

Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu'nun sosyal medya hesabından görüntülerle ilgili yapılan açıklamada, "Sosyal medyada gezmekte olan görüntülerde şahsın hayvana tecavüz ettiği, suç üstü yakalandığı, zavallı hayvana bilerek acı ve ızdırap verdiği, yaşam hakkına kast ettiği açıkça görülmektedir. Olayın Kocaeli Gebze Eskihisar Mahallesi'nde gerçekleştiği duyumları bulunmaktadır. Bu şahsın tespit edilerek gerekli cezayı alması için verilen şikayet dilekçesini verilen adreslere göndermeliyiz" denildi. 

'HAKKINDA GEREKLİ İŞLEMİN YAPILMASINI İSTİYORUZ'

Görüntüleri izleyenler, sosyal medyadan tepki gösterdi. Vatandaşlar, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER), İçişleri Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Kocaeli Valiliği olmak üzere ilgili kurumlara e-posta yoluyla şikayette bulundu. Hayvanseverler, görüntülerdeki kişinin tespit edilerek, cezalandırılmasını talep etti.

GÖZALTINA ALINDI

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından yaşlı adam gözaltına alındı. Kişinin 82 yaşındaki N.C. olduğu ortaya çıktı. 

N.C. ifadesi alınmak üzere Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

‘NEFSİME YENİK DÜŞTÜM’

N.C. emniyetteki ifadesinde, "Nefsime yenik düştüm. Köpeği yatırdım ama yapamadım" diye iddia etti. N.C. emniyetteki işlemlerin ardından 31 Ocak günü öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi.

 

EV HAPSİ VERİLDİ

Gebze Adliyesi'ne sevk edilen N.C. hakkında kamu davası açılana kadar ev hapsi kararı verildi, psikolojik olarak takibinin yapılması için ise haftada bir kez hastaneye giderek, kontrolden geçirilecek. (Kocaeli/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bosch işçisi ikramiye sözünün tutulmasını istiyor

SONRAKİ HABER

İnce ve Kılıçdaroğlu’dan kurultay öncesi sürpriz görüşme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...