31 Ocak 2018 10:38

Bosch işçisi ikramiye sözünün tutulmasını istiyor

Bosch işçilerinin, Türk Metal’in 2017 sözleşme döneminde alma sözü verdiği 3600 TL ikramiyeden feragat edildiği açıklamasına tepkisi sürüyor.

Paylaş

Bosch işçilerinin Türk Metal’in MESS’in 3600 liralık ödemesi için feragat ettiklerine dair açıklamasına tepkisi sürüyor. Fabrikada dün sendikacılara sırtlarını dönüp alandan çıkarak tepki gösteren işçiler, bugün de sendikacı ve işyeri temsilcilerini sıkıştırmaya devam etti. Sözleşme öncesi 3600 liranın alınacağı yönünde söz verildiğini hatırlatan işçiler, kendilerine sorulmadan ikramiyeden feragat edilmesini kabul etmediklerini söyledi. 

Tepkilerin büyümesi üzerine Türk Metal ünite sözcülerini sendika odasına çağırdı. Sendikacıları “Bizi karşınıza almayın” diye uyaran işçiler, “Sözünüzü yemeyin, çevirmeyin. Bosch işçisi sizin kayığınıza bindi diye sizin küreğinizi çekmez. MESS paraları alınacak. TİS sürecinde eylemlere tam destek verdik. Yağmurda çamurda yürüdük. 2012 yılından beri çok bedel ödedik. Bedel ödemeye de ödetmeye de hazırız. Süresiz kapatın mesaileri. MESS mi verir, işveren mi verir ama çözsünler aralarındaki sorunu” dedi. 

Türk Metal Şube Başkanı Recep Tan’ın sözleşme öncesi “Bu parayı alamazsam mesaileri temelli kapayacağız” sözünü hatırlatan işçiler, bu kararın uygulanmasını istiyor. 

2015 yılında Bosch işçilerinin sözleşmesi sonrası, “Bizim de ücretlerimiz Bosch seviyesine çekilsin” denilerek ek zam talebiyle Renault’da başlayan ve onlarca fabrikaya yayılan eylemler üzerine MESS kapsamındaki tüm fabrikalardaki işçilere parçalar halinde 3600 lira ikramiye dağıtmıştı. Bu para sadece Bosch işçilerine verilmemiş, o dönem Türk Metal yöneticileri bu paranın 2017 sözleşme döneminde alınacağı sözünü vermişti.

BOSCH: KÂRIMIZI TAHMİNLERİMİZİN ÜZERİNDE ARTIRDIK

Bosch satışlarını ve karını ise gün geçtikçe artırıyor. Firmadan yapılan açıklamada 2017 satışlarında yüzde 6,7 oranında bir artış kaydeden Bosch geçtiğimiz yıl 78 milyar avroluk bir satış elde etti. Döviz kuru etkilerinden arındırıldıktan sonra, bu rakam yüzde 8,3’lük bir artış anlamına geliyor. Rakamlara ilişkin konuşan Bosch Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Volkmar Denner “Büyüme tahminlerimizi aşarak kârlılığımızı tahminlerin üzerinde arttırdık. 2017’de satışlarımız hiç olmadığı kadar yüksek bir düzeye ulaştı” dedi. 2017 yılında Bosch Grubu’nun işgücü dünya genelinde 11 bin 200 kişi arttı. 31 Aralık 2017 itibarıyla, Bosch Grubu için 400 bin 500 kişi çalışıyor. (Bursa/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

107 bin 174 kişi KHK’lerle ihraç edildi

SONRAKİ HABER

‘Köpeğe tecavüz’ görüntülerindeki erkek: Nefsime yenildim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...