31 Ocak 2018 09:53

Yıldırım'dan Macron'a Afrin yanıtı: Düşüncesi sakat

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 'Türkiye'nin Afrin operasyonu işgale dönüşmemeli' dedi. Yıldırım, 'Fransa'nın düşüncesi sakat' yanıtı verdi.

Paylaş

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Le Figaro gazetesine verdiği röportajda "Türkiye'nin Afrin operasyonunun terörle mücadele odaklı olması gerektiğini ve bir 'işgal operasyonuna' dönüşmemesi gerektiğini" söyledi. Başbakan Binali Yıldırım ise Macron'un bu açıklamalarına "Düşüncesi sakat, işgal yok" yanıtını verdi.

Sputnik'in haberine göre Macron röportajda, "Eğer bu operasyon Türkiye sınırına yönelik potansiyel tehditlerle mücadeleden saparak bir işgal operasyonuna dönüşürse bu bizim için gerçek bir soruna dönüşür" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin operasyonda "Avrupa ülkeleri de dahil müttefikleri ile koordinasyon halinde olması gerektiğini" söyleyen Macron "Afrin operasyonu hem Avrupalılar hem de daha geniş olarak müttefikler arasında tartışmaları ve karar vermeyi gerektiriyor" dedi.

YILDIRIM: FRANSA'NIN DÜŞÜNCESİ SAKAT

Başbakan Binali Yıldırım ise Macron'un açıklamalarına Lübnanlı mevkidaşı Saad Hariri ile yaptığı ortak basın toplantısı sonrası yanıt verdi.

Yıldırım, Macron'un Afrin'e başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın işgal operasyonuna dönüşmemesine yönelik söylediği ifadelere tepki gösterdi ve "İşgal yok, Fransa'nın düşüncesi sakat" dedi.

Yıldırım, harekatla ilgili şunları söyledi: "Bizim Afrin'de yapmak istediğimizin ne olduğunu anlamak için Fırat Kalkanı Harekatı'ndaki, Münbiç, Cerablus ve Azez hattında 2 bin kilometrekarelik alana bakmaları yeterlidir. Bunun dışındaki değerlendirmelerin gerçekle alakası yoktur. Türkiye'nin katiyen bir işgal mantığı içinde hareket etmediğini bütün dünya biliyor, bilmelidir. Fırat Kalkanı'na bakarsak bunu görürüz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'la Putin, Soçi, Afrin ve İdlib'i görüştü

SONRAKİ HABER

Gebze'de aküden sızan gaz 31 işçiyi zehirledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...