31 Ocak 2018 04:41

IKBY Parlamentosu, Afrin'e yönelik operasyonu kınadı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Parlamentosu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e düzenlediği operasyonu kınadığını açıkladı.

Paylaş

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Parlamentosu dün Afrin gündemiyle toplandı.

Oturumda, TSK’nin Afrin'e düzenlediği operasyonun yanı sıra kentteki sivillerin durumu ele alındı.

Rudaw'ın haberine göre Parlamentodan toplantının ardından yapılan açıklamada, "Güney Kürdistan halkının operasyona karşı tavrı ve alınması gereken önlemler" sıralandı.

Türkiye’nin Afrin’e yönelik askeri operasyonunun kınandığı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası toplumdan operasyona karşı acil tavır talebinde bulunuldu.

Parlamento, "Türkiye’yi uluslararası hukuk ve komşuluk haklarına saygı duymaya" davet ettiği açıklamasında, insan yardım örgütlerinden de Afrin’deki sivil halk için yardım talebinde bulundu.

Açıklamada Afrin ve Rojava için atılması gereken adımlar şu şekilde sıralandı:

-Rojava ve özellikle de Afrin’e ulaştırılacak insani yardım ve sağlık malzemeleri için Rojava ile Kürdistan Bölgesi arasındaki sınırlar açık tutulmalı.

-Rojavalı güç ve siyasi taraflar, karşı karşıya kalınan tehlikeleri göz önünde bulundurarak, çelişkilerini bir tarafa bırakmalı, diyalog ve birbirini kabul etme yolunu denemeli, ulusal birliği sağlama ve kazanımlarını korumaya dönük adımlar atmalı.

-Bu durumda, ortak ulusal sorumlulukların yerine getirilmesi için Kürdistan Ulusal Kongresi’nin toplanmasını zorunlu görüyoruz. Kürdistan halkının yüksek çıkarlarının tüm ideolojik, parti ve siyasi çıkarların üstünde tutulması gerekiyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 31 Ocak 2018

SONRAKİ HABER

Oyuncu Mark Salling intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa