30 Ocak 2018 23:47

Yüzde 80 engelli raporu var, ama emekli olamıyor

İzmir'de yaşayan ve yüzde 80 engelli raporu olan Eşref Kart prim günlerini doldurduğu halde SGK tarafından emekli edilmiyor.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

2011’de geçirdiği beyin kanamasının ardından 4 defa ameliyat olan işçi Eşref Kart çalışamayacak duruma gelince emekli olabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) başvurdu ancak Kart’ın yedi yıllık süreçte yaptığı bütün girişimler başarısızlıkla sonuçlandı. 

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinden aldığı ‘tedavi ile çalışma olanağı vermeyen psikotik bozukluk – yüzde 80 engelli’ raporu bulunan Kart, son olarak 2017’nin temmuz ayında Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinden de ‘maluliyet kararının verilmesi uygundur’ yazılı rapor aldı. 

Yürümekte, yemek yemekte ve konuşmakta zorlanan Kart, ilk raporunu aldıktan sonra eksik olan prim günlerini tamamlamak için borçlanarak askerlik günlerini yatırdı ardından da yine kalan eksik günlerini tamamlamak için dışarıdan prim yatırdı. 3600 prim gününü doldursa da yaptığı başvurular devlet bürokrasisine takıldı. 

Engelli olduğu için hiçbir iş başvurusunun kabul edilmediğini de belirten Eşref Kart “Yaşadığım tüm bu olaylardan sonra ben artık pes etmeye başladım. Bir yandan da maddi durumum kötü ve bir an önce emekli olmam gerekiyor. Neden yapmadıklarını anlamıyorum. Bir memur evraklarımın Ankara’ya gittiğini söyledi başka bir memur da il dışına bile çıkmadığını söyledi. Açtığım dava da sonuç vermedi. Benden istedikleri hastaneden rapor da aldım ancak o da çözüm olmadı. Devlet artık sesimi duysun. Benimle ilgili kararı artık versinler. Bu mağduriyeti bitirsinler” dedi.

ÖNCEKİ HABER

‘OHAL darbeye karşıydı hani!’

SONRAKİ HABER

'Kazanılanın büyük görünmesi, durumumuzun kötü olmasından'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...