14 Ağustos 2012 09:03

Atıklardan heykeller şekilleniyor

Çankaya Belediyesi’nin düzenlediği atık heykel sempozyumu sona eriyor. Sempozyuma yaklaştıkça kaynak sesi ve kokusu giderek belirginleşiyor. Sanatçıların her biri hummalı bir çalışma ile işlerini bitirmek üzereler. Atık metal merdivenler, korkuluklar, banklar kesilip birleştirilerek yepyeni biçimler kazanıyor.Çocuk par

Atıklardan heykeller şekilleniyor
Paylaş
Birkan Bulut

Çocuk parkı malzemelerinin canlı renkleri, heykele de yeni duygular katıyor. Başka bir deyişle çocukların oyuncaklarıyla oynama sırası sanatçılarda.

Kulaklıkları, kaynak gözlükleri ve önlükleriyle iş güvenliğine önem veriyor sanatçılar. Parklardan arta kalan metallerle yapılan çalışmalar arasında dikkat çeken parçalardan biri de kaydırak merdivenlerinden yapılan bir heykel. Merdiven parçalarının birleşimiyle oluşan eser, çember şekliyle bitmeyen merdiven şekliyle kısır bir döngüyü anlatıyor. Parmaklıkları kaynakla birleştirerek hücreye benzer bir biçim yaratan Engin Sarı ise bu çalışmanın çok kalabalık bir ortamda sergilenmesini istiyor.

Sakarya Caddesi’nde yapılması planlanan sempozyum kaynak ve metal işleriyle uğraşılırken yaşanacak olası kazalardan korunma amacıyla ve esnafın rahatsız olmasından dolayı, Fen İşleri Müdürlüğü’ne taşındı. Sempozyumun taşınması ile ilgili görüşlerini aldığımız Hacettepe Üniversitesi Heykel Bölümü Araştırma Görevlisi Fırat Engin, biçim olarak yanlış olduğunu söyledi. Sempozyumların ne Sakarya Caddesi gibi çok işlek ne de Fen İşleri Kampüsü gibi çok uzak bir yerde olmaması gerektiğini belirten Engin, herkesin rahatça ulaşabileceği geniş alanların bu işe daha uygun olduğunu söyledi.

Sempozyum bugün yapılacak bir kapanış töreni ve eserlerin kentin farklı yerlere konulmasıyla sona erecek. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mor Yakup Kilisesi’nde rölöve proje çalışması yapıldı

SONRAKİ HABER

KCK: Aygün bugün serbest bırakılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...