30 Ocak 2018 13:12

322 bin kişi sicil affı yasasından yararlandı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, 322 bin 365 kişinin sicil affıyla ilgili yasadan yararlandığını açıkladı.

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, 322 bin 365 kişinin sicil affıyla ilgili yasadan yararlandığını açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, verdiği önergeyle “Sicil Affı ile Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi nezdinde olumsuz kredi sicili kayıtlarından borçları ödeyerek silinen ve kayıt olumsuzluğu sona eren kişi sayısı 2017 yılında kaç kişidir? Halen kaç kişinin kredi sicil kayıtlarından borç nedeni ile kredi alması olası değildir?​” sorularını Meclis gündemine taşıdı. 

Sorulara yanıt veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfençi, “31. 01. 2017 tarihi itibariyle açık sorunlu kredisi ve/veya karşılıksız çeki bulunan gerçek ve tüzel kişilerden 322 bin 365’i borcunu ödemiştir” açıklamasında bulundu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, haciz durumu ve borç dosyası avukata gidenlerle birlikte 14 milyona yakın kişinin kara listede olduğu Türkiye’de, hükümet tarafından uygulamaya konulan ‘Sicil Affı’ yasasından yararlanabilenlerin sayısının, bu konuda sorunlu olanların toplam sayısının çok altığında olduğunu belirtti. Halen Türkiye’ye milyonlarca kişinin ödeyemediği borçlarından dolayı bankaların kara listesinde olması nedeniyle kredi kullanamadığına dikkat çeken Gürer, sicil affının kapsamının genişletilerek, bu konuda mağduriyet yaşayan gerçek ve tüzel kişilerin sorunlarının çözümüne yönelik düzenlemeye gidilmesi gerektiğini ifade etti. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

'İddianame devletin doğrusunu dayatıyor'

SONRAKİ HABER

GSS prim borcunda ‘ölüm’ düzenlemesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...