30 Ocak 2018 11:01

Kadına şiddeti özendiren o diziyi yayından kaldırın! 

CHP Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, ATV'deki 'Sen anlat Karadeniz' adlı diziyi kadına yönelik şiddeti meşrulaştırdığı için RTÜK'e şikayet etti.

Paylaş

CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, geçtiğimiz hafta ATV ekranlarında yayına giren “Sen anlat Karadeniz” adlı diziyi kadına yönelik şiddeti meşrulaştırdığı gerekçesi ile RTÜK’e şikâyet etti. Biçer dizinin yayından kaldırılmasını ve  yayıncı kuruluş hakkında da yaptırım uygulanmasını istedi.

“Şiddete teşvik, aşağılama, ayrımcılık ve hakaret içeren sahneleri hem şahsıma hem de ülke sınırları içinde yaşayan tüm kadın yurttaşlarımıza karşı yapılmış bir hakarettir” diyen Biçer
kadına yönelik şiddet rakamlarını hatırlatarak şunları söyledi: “Kadına şiddetin had safhaya vardığı, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun 2017 verilerine göre, 409 kadının katledildiği, 387 çocuk cinsel istismara uğradığı, 332 kadına cinsel şiddet uygulandığı bir ortamda böyle bir dizinin çekilmesi ve yayınlanması ile kadına yönelik şiddet alenen teşvik edilmiş, ateşe kömür taşınmıştır.” 

KADINLAR AŞAĞILANIYOR

Biçer devamında ise şu değerlendirmede bulundu: “Söz konusu dizi ile ilgili toplum nezdinde rahatsızlık oluşturan bütün bu görüntüler, kadın cinsine karşı giderek artan şiddeti özendiren, besleyen, teşvik eden, normalleştiren ve kanıksatan bir nitelik taşıyor. Aynı zamanda kadın cinsinin onurunu ve saygınlığını zedeleyici olan görüntüler içinde, toplumun kadınlara duyduğu güveni sarsıcı ögeler de bulunuyor. Bir kadının para karşılığı satıldığına ve istemediği bir insanla yaşamaya mahkûm bırakıldığı dizi senaryosu toplum nezdinde asla kabul edilebilir değil. Kadın cinsinin aşağılandığı bu görüntülere taviz verilmesi, yayınlanmasının desteklenmesi bütün kadın cinsinin aşağılanmasına onay verildiği anlamına gelmektedir. Ve dizinin yayından ivedilikle kaldırılması ve sorumlular için yaptırım uygulanması gereği mutlaktır.” (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Hükümetin emeklilikte yaşa takılanlar için bir çalışması yok

SONRAKİ HABER

Adis Jahovic, Konyaspor'la sözleşme imzaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa