30 Ocak 2018 10:50

Hükümetin emeklilikte yaşa takılanlar için bir çalışması yok

Çalışma Bakanı ‘Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili çalışmanız var mı?’ sorusuna ‘Emeklilik için belli bir yaşa ulaşmak gerekli’ diye cevap verdi.

Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin, “Sigortalıların emekliliğe hak kazanabilmeleri için, belli bir yaşa ulaşma, belli bir süre prim ödeme, belli bir süre sigortalı olma ve Sosyal Güvenlik Kurumdan yazılı istekte bulunma koşullarının birlikte yerine getirilmesi gerekmektedir” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’nın Plan ve Bütçe Komisyonunda sorduğu soruları yanıtladı.

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir çalışma olup olmadığına ilişkin soruya Bakan Sarıeroğlu, şu yanıtı verdi:

“5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun yürürlük tarihinden önce sigortalı olanların yaşlılık aylığına hak kazanma koşulları, mülga 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu, 1479 sayılı Bağ-Kur Kanunu ve 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunundaki hükümlere göre belirlenmektedir. Sigortalıların emekliliğe hak kazanabilmeleri için, belli bir yaşa ulaşma, belli bir süre prim ödeme, belli bir süre sigortalı olma ve Sosyal Güvenlik Kurumdan yazılı istekte bulunma koşullarının birlikte yerine getirilmesi gerekmektedir.” (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü istifa etti

SONRAKİ HABER

Kadına şiddeti özendiren o diziyi yayından kaldırın! 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...