14 Ağustos 2012 08:57

Selin Erdem davasında tahliye isteği reddedildi

1 Mayıs 2012’de “Arka sıradakiler” dizisinin set çekiminde meydana gelen trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Selin Erdem davasının 4. duruşması görüldü. Dizinin çekimleri sırasında, Selin Erdem çekimlere mola verilmesiyle dinlenmek için kapının önüne çıkmıştı. Sinema emekçilerinin oturup din

Selin Erdem davasında tahliye isteği reddedildi
Paylaş

Bugün, İstanbul Adalet Sarayı’nda görülen duruşma 11 Eylül tarihine ertelendi. Davada, olay yeri ve araç üzerinde keşif yapılmadığı ve bilirkişi raporu hazırlanmadığı için sanık vekilinin tahliye talebi reddedildi. Mahkeme kararıyla, olay yeri ve araç üzerindeki keşif incelemeleri 5 Eylül tarihinde yapılacak.
Dava sonrası Selin Erdem için adliye önünde eylem yapıldı. Eyleme Erdem ailesi, iş kazalarında yakınlarını kaybedenlerin ailelerinin yanı sıra Oyuncu Mehmet Ali Alabora ve Janset de katıldı.

‘SENARYO DEĞİL GERÇEK CİNAYET’

Eylemde konuşan Erdem’in avukatı Nermin Kaplan, 3 defa olay yeri keşif kararı olmasına rağmen, gerek adli tatil gerekse mahkeme hakiminin sağlık gerekçesiyle izinli olmasından kaynaklı olay yeri keşif incelemesi yapılamadığını söyledi. Dosyada Selin’e çarpan aracın şoförü dışında sanık olmadığını söyleyen Kaplan, “Dosyadaki sanık dışında biz yapımcı, yönetmen, yemek getiren firma sahibi gibi diğerlerini de dosyada sanık olarak görmek istiyoruz. Sorumlu olan herkesin yargılanması için hukuki mücadelemiz devam edecek” dedi. Selin Erdem’in ablası Sema Erdem ise soruşturma savcısının dava dosyasını yangından mal kaçırır gibi hazırladığını bu yüzden dosyanın eksikliklerle dolu olduğunu ifade etti. Mahkemeden dosyanın hukuka uygun hale getirilmesini talep ettiklerini vurgulayan Erdem, 1 Mayıs işçi bayramında dahi sinema emekçilerinin çalıştırıldığı ve güvencelerinin olmadığını belirterek, set çalışanlarına dinlenebilecekleri bir yer ayırmayan Bes Prodüksiyon şirketinin adeta iş cinayetlerine ortam hazırladığına dikkat çekti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İHD: Yeni Akit gazetesi hedef gösteriyor

SONRAKİ HABER

Prof. Dr. Ali Dinçol vefat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...