30 Ocak 2018 00:37

Afrin’e operasyon biz işçileri birbirimizden uzaklaştırdı

Esenyurt'ta çalışa depo işçileri Afrin operasyonuna ilişkin yazdı: Afrin’e operasyon biz işçileri birbirimizden uzaklaştırdı

Paylaş

Bir grup depo işçisi
Esenyurt/İstanbul

Bölgemiz de hep savaş haberleri duymaktan bıktık usandık, biz depo işçileri olarak savaş değil barış istiyoruz. Elbette kimse kendi ülkesinin çıkarlarına ters bir durum olmasını istemez, kimse kendi ülkesinin terör tarafından tehdit edilmesini istemez. Sürekli bölgemizde “Terör var, Terör var” diye her yanımız kan gölüne döndü. Dün Irak’ta oynanan oyun şimdi Suriye’de sürdürülüyor. Dün dostumuz olan Esad, bugün düşman ilan edilmiş durumda. 

Biz depo işçileri ABD ve Rusya başta olmak üzere bu bölgede çıkar savaşları sürdürenlerin oyununa gelinmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bugünlerde Afrin’e döndük yapılan operasyonun da durdurulması gerektiğini düşünüyoruz. Afrin halkı, Suriye halkının bir parçasıdır ve dostlarımızdır. Afrin’de yaşayan halkın akrabaları ülkemizdedir. Afrin’de yaşanan savaş, hem Afrin halkını hem de bizleri üzmektedir. 

Günlerdir haber kanallarında savaştan başka bir şey görmüyoruz. TV kanallarında verilen haberlerin etkisiyle ertesi gün işyerimizde tartışmalar yaşıyoruz. Savaşı destekleyen arkadaşlarımız olduğu gibi karşı olanlar da var. Orada akrabalarımız var diyende var, oradakiler terörist diyen de var. Bu tartışmalar bizleri, bir birimizden uzaklaştırıyor. Asgari ücret artışının ardından bizim işyerimizde de zam açıklaması yapıldı. Aldığımız maaşlar bugün geçinmemizi sağlayacak durumda değil. Neredeyse borçsuz arkadaşımız yok gibi, asıl sorunlarımızı konuşamıyor, biz birimizi Afrin savaşı üzerinden kırıyoruz incitiyoruz.  

Afrin’e operasyon ne yazık ki ülkemizi daha güvenli hale getirmedi. Tam tersine bizi birbirimizden uzaklaştırdı. Birbirimizi ötekileştiren her soruna karşı olduğumuz gibi, bu savaşa da karşıyız. Bazı arkadaşlarımız bize kızacaklar, belki de terörün yanında yer alıyorsunuz diyecekler. Böyle düşünen arkadaşlarımıza bir kez de Evrensel aracılığı ile seslenelim: Biz de bu ülkenin evlatlarıyız, askerlik yapan, vergi ödeyen insanlarız. Ve ülkemiz daha iyi olsun diye eleştirilerimizi iletiyoruz. 

Hükümete ve Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz, ülkemizin ne ABD ne de Rusya’nın yanında olması gerekmiyor. Biz, bize uzak olan emperyalistlerle değil kendi komşularımızla barışık olalım. Bu nedenle bu operasyon son bulsun ve bölge ülkeleri birbirleri ile dayanışma içinde sorunlar çözülsün. Bugün zam üstüne zam yapılıyor bu belirsizlik ülkemizi ekonomik anlamda da kötüye götürüyor.

Orada hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz ve daha fazla annenin ağlamaması için savaşa hayır diyoruz. 

Ayrıca grevi yasaklanan metal işçilerinin de yanın da olduğumuzu belirtiyor ve grev yasaklanmasını kınıyoruz. Metal işçisi kardeşlerimiz atacağı her adımın yanın da olduğumuzu belirtiyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Savaş, çatışma sendika bürokrasisinin işine mi geliyor?

SONRAKİ HABER

Liman işçisi: Afrin’e girsek ne geçecek elimize?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...