29 Ocak 2018 20:01

Gazeteci Şerife Oruç’a disiplin soruşturması

Mardin'den Elazığ T Tipi Cezaevi’ne sevk edilen gazeteci Şerife Oruç, çıplak aramaya karşı çıktıkları için haklarında soruşturma açıldığını belirtti.

Paylaş

Mardin E Tipi Cezaevi’nden Elazığ T Tipi Cezaevi’ne sevk edilen gazeteci Şerife Oruç, çıplak aramaya karşı çıktıkları için haklarında soruşturma başlatıldığını belirterek, Türkçe bilmeyen arkadaşlarına “Burası Elazığ Türkçe konuş lan” diye bağırıldığını aktardı.

Batman’da haber takibi yaptığı sırada gözaltına alınarak 5 Temmuz 2016 tarihinde tutuklanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Şerife Oruç ve 3 tutuklu kadın, 17 Ocak’ta Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nden Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilmişti. Elazığ T Tipi Cezaevi girişinde Oruç ile beraberindeki Songül Aydın, Gurbet Çiçek ile Dilan Ay adlı tutukluya gardiyanlar tarafından çıplak arama dayatıldı. Çıplak aramayı kabul etmeyerek karşı çıkan 4 kadın tutuklu hakkında cezaevi idaresi tarafından iki disiplin soruşturması başlatıldı.

Haklarında başlatılan soruşturmayı Özgürlükçü Hukukçular Platformu’na (ÖHP) gönderdiği mektupla paylaşan Oruç, sevk sırasında yaşadıklarını da yazdı. Mektupta kendilerine çıplak aramayı dayatan gardiyanlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Oruç, suç duyurusunu diğer gardiyanların araya girmesi ile geri çektiklerini ancak 2 gün sonra bu kez gardiyanların kendileri hakkında tutanak tutup disiplin soruşturması açtığını kaydetti.  Gardiyanların Türkçe bilmeyen arkadaşına “Burası Elazığ Türkçe konuş lan” diye bağırdığını ifade eden Oruç, bazı eşyalarına da el konulduğunu ifade etti. (Batman/MA)

ÖNCEKİ HABER

Barış Atay'ın Twitter hesabı geçici bir süre askıya alındı

SONRAKİ HABER

Trump'ın 'eleştirdiği' FBI Direktör Yardımcısı istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...