29 Ocak 2018 18:37

Ayn Dara Tapınağı için uyarı

Suriye Kültür Bakanlığı, TSK’nin Afrin operasyonu kapsamındaki hava operasyonlarında Ayn Dara Tapınağı’nın zarar gördüğünü açıkladı.

Paylaş

Suriye Kültür Bakanlığı, TSK’nin Afrin operasyonu kapsamındaki hava operasyonlarında Ayn Dara Tapınağı’nın zarar gördüğünü açıkladı.

Suriye Kültür Bakanlığı’na bağlı Antik Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğü, “Türkiye’nin Afrin’deki hava operasyonlarında tarihi eserleri de hedef aldığını, bu kapsamda son olarak Ayn Dara Tapınağı’nın zarar gördüğünü” açıkladı. Resmi haber ajansı SANA’da yer alan habere göre kurum, dünyadaki tüm ilgili uluslararası kuruluşlara, “Afrin’deki arkeolojik ve kültürel eserleri hedef almaması için Türkiye’ye baskı uygulayın” çağrısı yaptı.

Türkiye’yi kınayan kurum, “Harekâtın Suriye kimliği ile Suriye halkının geçmişi, bugünü ve geleceğine yönelik bir saldırı olduğunu” belirtti.

İNSAN HAKLARI İÇİN GÖZLEM EVİ DE UYARDI

Öte yandan İngiltere merkezli, muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları İçin Gözlemevi de Zeytin Dalı Harekâtı’nda Ayn Dara Tapınağı’nın zarar gördüğünü belirtti. BBC Türkçe’nin haberine göre Demir Çağı’ndan kalma Ayn Dara’nın son haliyle ilgili bazı fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı ancak bunların doğruluğu bağımsız kaynaklar tarafından henüz teyit edilmedi. Konuyla ilgili Türkiye’den de henüz resmi bir açıklama yapılmadı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘Kelebekler’ filmine Büyük Jüri Ödülü 

SONRAKİ HABER

Babil Kültür Merkezi’nden Ekim Devrimi semineri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...