29 Ocak 2018 16:23

Şırnak'ta halk yollarının yapılmasını istiyor

Şırnak ve ilçelerinde halk, belediyelere atanan kayyımlar ve Karayolları tarafından kaldırılan asfaltların yeniden yapılmamasından şikayetçi.

Paylaş

Şırnak ve ilçelerinde belediyelere atanan kayyımlar tarafından milyonlarca TL harcanarak yollara dökülen asfaltlar kaldırıldıktan sonra yeniden yapılmadı. Yağışlı havaların etkisiyle yürünmez hale gelen yollarda göletler oluştu. 

Şırnak merkez, Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde Karayolları Genel Müdürlüğü ve belediyelere atanan kayyımlar tarafından yollara dökülen asfalt kaldırıldıktan sonra yeniden yapılmadı. Yaklaşık 3 ay önce çalışması başlatıldıktan sonra kaldırılan asfalt yolların merkezi olan bazı kısımları, mıcır taşlarıyla kapatıldı. 

“Konforlu bir yaşam sunmak için hizmete devam” propagandası yapılarak milyonlarca TL para harcanan yolların kazınmasına ise, yenilendiği ileri sürülen kanalizasyon ve arıtma suyu boruları gerekçe gösterildi. İller Bankası tarafından merkez ve ilçe belediyelerine verilen yaklaşık 100 milyon TL ile dökülen asfaltın yeniden kaldırılması en çok da yurttaşları etkiledi. 

Son günlerde kent genelinde etkili olan yağışlarla birlikte tüm yollarda küçük göletler oluştu. Yer yer yaklaşık 50 santimetrelik çukurun oluştuğu yollarda oluşan çamurdan dolayı yurttaşlar yürümekte zorlanır hale geldi. Cadde ve sokaklarda çamura saplanan araç sahipleri ise zor anlar yaşıyor. “Kayyımlar bizi Survivor yarışmasına hazırlıyor” diyerek ironi bir dille karşı karşıya kaldıkları duruma tepki gösteren yurttaşlar, bir an önce yollarının eski haline dönmesini istiyor. (Şırnak/MA)

ÖNCEKİ HABER

Belediye  işçilerine sendika  değiştirme baskısı

SONRAKİ HABER

‘Lice Davası’nı 10 yıl daha sürdürüp kapatma peşindeler’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa