29 Ocak 2018 16:14

Belediye  işçilerine sendika  değiştirme baskısı

DİSK Genel-İş, Diyarbakır’da belediyelerde çalışan işçilerin Hak-İş’e üye olmaya zorlandığını, olmayanların işten atmakla tehdit edildiğini açıkladı.

Paylaş

Diyarbakır’da belediyelerde çalışan işçilerin Hak-İş’e üye olmamaları takdirde işten çıkarılma  tehdidiyle karşı karşıya kaldıkları iddiasına ilişkin  DİSK’e bağlı Genel-iş Sendikası Diyarbakır 2 No’lu Şubesi’nde açıklama yaptı. Genel-İş, “işçilerin baskı ve tehdit ile sendika değiştirmeleri girişiminin karşısında olacağımızı ve hukuki her türlü yollara başvuracağız” dedi. 

GENEL-İŞ ÜYELERİ İSTİFAYA ZORLANDI

Açıklamada konuşan Genel-İş Diyarbakır 2 No’lu Şube Başkanı Selvi Ok, Belediyelerde çalışan kadrolu ve taşeron işçilerin baskı ile istifa ettirilerek Hak-İş bağlı sendikalara üye olmaları için zorlandıklarını ifade ederek “Bölgemizde Hak-İş konfederasyonunu temsilen kayyım atanmış belediye iş yerlerimizde çalışma yaparak; kendini ‘sarayın temsilcisi’ olduğunu ve ‘saraydaki ilk 100 kişiden biri’ olduğunu iddia eden ve isminin Fethi Turkay olduğunu, işçilerin beyanıyla tespit ettiğimiz bu kişinin Hak-İş Bölge Temsilcisi Ahmet Dinç ile Hizmet İş İl Yöneticisi Taşkın Ural ile birlikte belediyeleri gezerek belediyelerde kadroya geçiş sürecinde DİSK’ten istifa edip Hak İş’e üye olmayanların elenip mağdur olacakları  hatta Hak-İş’e üye olduklarına dair evrak getirmeleri aksi taktirde  işe alınmayacakları yönündeki söylemleri ile işçiler arasında tedirginlik yaratılmış ve belediye yöneticilerinin de yönlendirmeleriyle aynı gün içerisinde sendikalarımızdan istifalar başlatılarak Hak-İş’e geçişler olmuştur” dedi. 

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Aynı belediyede sendikal çalışmalarından dolayı bir sendika yöneticilerin ve temsilcilerin işten atıldığını söyleyen Ok, “Daha öncede benzer söylemler ile Kayapınar Belediyesi’nde çalışan kadrolu ve taşeron işçiler baskı ile istifa ettirilerek Hak-İş bünyesindeki sendikalara üye yapılmışlardı. Böylesi bir durum karşısında olduklarını beyan eden Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamlarının açıklamalarına rağmen bu isimlerin kullanılarak durumdan nemalanmaya çalışan bu kişilerin yaptıklarını kabul etmediğimizi ve DİSK’e bağlı sendikalar olarak bu işin takipçisi olacağımızı, işçilerin baskı ve tehdit ile sendika değiştirmeleri girişiminin karşısında olacağımızı ve hukuki her türlü yollara başvuracağız” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)  

ÖNCEKİ HABER

DBP  Yerel Yönetimler Kadın Konferansı  düzenliyor

SONRAKİ HABER

Şırnak'ta halk yollarının yapılmasını istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...