29 Ocak 2018 16:11

DBP  Yerel Yönetimler Kadın Konferansı  düzenliyor

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Yerel Yönetimler Kadın Konferansı, 30-31 Ocak’ta Diyarbakır HDP il binasında gerçekleştirilecek.

Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Yerel Yönetimler Kadın Konferansı, 30-31 Ocak’ta Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü binasında bulunan Vedat Aydın Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. “Faşizme karşı eşbaşkanlık sistemi” ve “Faşizme karşı kadınlar direniyor” şiarıyla gerçekleştirilecek olan konferans hakkında bilgi veren DBP Parti Meclisi üyesi Zuhal Tekiner, konferansa tüm DBP’li belediye eşbaşkanları ve seçilmişlerin katılacağını belirtti.  

DBP Yerel Yönetimler Komisyonun tüm baskılara rağmen çalışmalarını devam ettiğini kaydeden Tekiner, “Yıllardır partimiz üzerinde bir baskı politikası var ancak buna rağmen çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kayyım atanan belediyelerimizdeki belediye başkanlarımız da konferansa katılacak. Tüm belediye eşbaşkanlarımız ile ilişkimiz devam ediyor. 102 belediyemizin olduğu merkezlerde halk toplantıları düzenledik. Halktan eleştiri ve önerileri aldık. Yeni yapılanma ve planlamaya ışık tutması için halktan eleştiri ve öneriler aldık. Bu konferans ile bunu şekillendireceğiz” diye konuştu. Kayyımların faaliyetlerini konuşup tartışacaklarını söyleyen Tekiner, önlerindeki süreçleri değerlendirip nasıl olacaklarını kararlaştıracaklarını belirtti. 

Tekiner, konferansta DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ın cezaevinden göndereceği mesajların da kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti. 

Öte yandan DBP’li 102 belediyeden 94’üne İçişleri bakanlığı tarafından kayyım atanmıştı. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Harabat Trio ile Gökhan Eser 2 Şubat’ta konser verecek 

SONRAKİ HABER

Belediye  işçilerine sendika  değiştirme baskısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...