29 Ocak 2018 14:38

Harabat Trio ile Gökhan Eser 2 Şubat’ta konser verecek 

Harabat Trio’nun Tadımlık albümü ile Gökhan Eser’in Minnet albüm konseri 2 Şubat’ta Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Harabat Trio ile Gökhan Eser 2 Şubat’ta konser verecek 

Harabat Trio’nun Tadımlık albümü ile Gökhan Eser’in Minnet albüm konseri  2 Şubat’ta Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Volkan Kaplan (bağlama&tar), Emre Ay (gitar) ve Ayhan Aydın (bağlama), 2011 yılında başlattıkları projelerini, 2017 yılında canlı olarak stüdyoda kaydettikleri “Harabat Trio / Tadımlık” albümleri ile müzikseverleri buluşturmanın heyecanını yaşıyorlar. Harabat Trio, Gökhan Eser’le birlikte 2 Şubat Cuma Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde yapılacak konser saat 20:00’da başlayacak. 

HARABAT TRİO’DAN TADIMLIK BİR ALBÜM 

TRT saz (bağlama) sanatçısı olan Ayhan Aydın; bugüne kadar bir çok projeye katkı sunmuş olan gitar virtüözü Emre Ay; ve son yıllarda Sabahat Akkiraz, Erdal Erzincan, Hüseyin Turan, Kubat, Zara, Erkan Oğur, Tarkan..vb. gibi sanatçılara konser - albüm aşamalarında eşlik eden tar ve bağlama sanatçısı ve aynı zamanda ses mühendisi olan Volkan Kaplan’ın 2011 yılında bir araya gelerek kurdukları ‘Harabat Trio’ ile adını ‘Tadımlık’ olarak verdikleri ilk albümlerini 2017 yılında kaydederek, dinleyicilere“Volkan Kaplan Production” etiketi ile sunuyorlar. “Virane olan meyhanemizden, kulaklarınıza bir dem sunmak istiyoruz” diyen üçlü; çok neşeli müzikleri tercih etmemekle birlikte, grup ismini, tasavvuftaki ‘viraneler’ anlamına gelen ‘Harabat’ kelimesinden alıyor.

Albümün içeriğinde; 4 adet sözlü icra edilmiş eser ve 9 adet enstrümantal olarak çalınan  eserle birlikte toplamda 13 eser bulunuyor. Eser düzenlemelerini ortak olarak yaptıkları bu albümü, canlı olarak kaydediyorlar. Repertuar seçimleri; geleneksel eserlerden oluşuyor. Yöresel olarak çok geniş bir yelpazeye sahipler ve sonraki albüm çalışmalarında da daha fazla genişletme düşünceleri yer almaktadır. Albümde bulunan eserleri, bilinenden daha farklı yorumlayarak, söylenen sözü ön plana çıkaracak şekilde düzenleyen ve icra eden Harabat Trio; çoğu eserin son zamanlarda oyun havası yada halay formuna çevriliyor olmasından-yozlaşmaktan şikayetçi ve yaşanan bu duruma yaptıkları çalışmalarında da dikkat çekmek istiyorlar.  Amaçları; keyifli, sade, etkili, doğru ve rahat dinlenebilir bir müzik düşüncesini, ‘trio’ müzik grubu anlayışıyla insanlara sergilemektir. 

ANADOLU OZANLARIN İZİNDE 

Günümüz tarihine yakın olan Anadolu ozanlarının ve aşıklarının, kulağımıza aşina olmayan eserlerini seslendiren Gökhan Eser, unutulmaya yüz tutan “aşıklık” geleneğinin; aşılanması, hatırlanması ve devam etmesi gerektiğini, “Minnet” adlı albümü ile yapmaya çalıştı. Aslen Elazığ’lı olan sanatçı, kendi deyimiyle çocukluğundan bu yana, kulağına ozanların, aşıkların sazlarının - seslerinin ve nefeslerinin iliştirildiği bir ailede ve çevrede yetiştirilmiş olup, ilerleyen yaşlarda da bu durumun avantajını kendine yoldaş ederek, büyük emeklerle bu konuda kendisini geliştirmiş ve yetiştirmiştir. Volkan Kaplan Production etiketi ile Ağustos 2017 tarihinde müzik severlere sunulan albümde; Aşık Mahzuni, Aşık Murat Çobanoğlu, Aşık Şeref Taşlıova, Aşık Ayhani, Aşık Sümmani ve Ozan Emekçi’ye ait olan eserlerin yanı sıra; İbrahim Beyik’e ait bir eser ile sözleri Ümmahan Çetin’e ve  bestesi ise sanatçının kendisine ait olan toplamda 10 eser mevcuttur. Bağlama icracılığını, düzenlemelerini, mix-mastering mühendisliğini ve yapımcılığını üstlenen Volkan Kaplan’ın bulunduğu bu albümde; perküsyonlarda Özcan Gök, kavalda Murat Toraman, dudukta Emre Sınanmış, gitarda Emre Ay, klarnette Caner Malkoç, albüm kayıtlarında tonmaisterler Ertan Keser, Hasan Burak Bulut, fotoğraf ve grafik tasarımında ise Ozan Arslan yer almaktadır. (İstanbulEVRENSEL)
 

Evrensel'i Takip Et