29 Ocak 2018 12:47

Olof Palme Merkezinden 'Afrin operasyonunu durdurun' çağrısı

Sivillerin zarar gördüğünü belirten Olof Palme Uluslararası Merkezi, AKP hükümetine 'Afrin operasyonunu durdurun' çağrısı yaptı.

Paylaş

Merkezi İsveç’in başkenti Stockholm’de bulunan Olof Palme Uluslararası Merkezi, yaptığı yazılı açıklamada sivillerin zarar gördüğünü belirterek, AKP hükümetine Afrin operasyonunu durdurma çağrısı yaptı.

Operasyonun Suriye’deki krizi daha da derinleştireceği uyarısında bulunan  Olof Palme Uluslararası Merkezi Başkanı Anna Sundström, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin görüş birliğine varmaması oldukça üzücü” dedi.

Türkiye’nin Kürt hedeflerine yönelik bombalamalarının Türkiye’nin içindeki kutuplaşmayı daha da keskinleştireceği uyarısında bulunan Sundström, “Hukuk sistemi ve kurumlar ciddi olarak zayıfladı, muhalifler göz altına alınıyor ve hapsediliyor, aynı zamanda tutuculuk ve milliyetçilik artıyor. Bu en büyüğü Kürtler olan pek çok azınlığın yaşadığı bir ülkede yeni çatışmalara zemin hazırlayan tehlikeli bir durum yaratıyor” dedi.

SOÇİ’YE TÜM AKTÖRLER KATILMAZSA KALICI BİR BARIŞ OLMAZ

Sundström, Soçi’de dün başlayan Suriye Kongresi’nde de sorunun çözülmesi için bir anlaşmaya varılacağına olan inancını dile getirdikten sonra, daha önce yapılan toplantılarda Suriye Kürtlerinin büyük bir çoğunluğunu temsil eden PYD’nin dışlandığına dikkat çekerek şunları kaydetti: “Son günlerde yaşanan olaylar barış görüşmelerinin Kuzeydoğu Suriye ve PYD’yi de içine alması gerektiğini daha açık gösteriyor. Eğer tüm aktörler davet edilmezse kalıcı bir barış mümkün olamaz.”

Hükümetin büyük ortağı Sosyal Demokrat İşçi Partisi’nin gençlik örgütü SSU da yazılı bir açıklama yaparak Türkiye’nin Afrin’e yönelik askeri operasyonunu kınadı, uluslar arası kurumlara ses çıkarma çağrısı yapıldı. (Stockholm/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suriye ordusu İdlib’de ilerlemeye devam ediyor

SONRAKİ HABER

Yargıtay Perihan Mağden'e verilen tazminat cezasını bozdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...