29 Ocak 2018 09:14
Son Güncellenme Tarihi: 29 Ocak 2018 12:34

HDP Pendik binasına saldırı: Gözaltına alınanlar serbest

HDP Pendik ilçe binasına düzenlenen saldırıyla ilgili gözaltına alınan 11 kişi 'delil yetersizliği' gerekçesiyle serbest bırakıldı.

Paylaş

Pendik Hatboyu Caddesi'ndeki HDP İlçe binasına dün akşam saatlerinde kapıyı kırarak içeriye giren bir grup, eşyaları tahrip etti. Grubun ayrılırken de eşyaları ateşe verdiği belirtildi.

İhbar üzerine binaya polis ve itfaiye sevk edildi. Cadde polis tarafından kapatılırken, itfaiye müdahale ederek yangını söndürdü. Olay sonrası polis operasyon başlattı. Yapılan operasyon sonucu 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 3'ü emniyetten serbest bırakılırken 8'i işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi. 

SERBEST KALDILAR

Emniyet işlemlerinin ardından İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen 8 kişi, “Yangın çıkarma” ve “Genel güvenliği tehlikeye sokma” suçlarından soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi. 8 kişi, delil yetersizliği gerekçe gösterilerek serbest bırakıldı. (İstanbul/DHA) 


HDP'LİLER AÇIKLAMA YAPTI

HDP Milletvekili Erdal Ataş Pendik İlçe binasına yönelik saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada Afrin operasyonuna değinince polis, “Konuyu farklı yerlere saptırmayın” diyerek müdahale etti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Pendik İlçe Örgütü, gece kimliği belirsiz kişilerce ilçe binalarının yakılmasını protesto etti. İlçe binasında bir araya gelen HDP’liler adına açıklamayı partinin İstanbul Milletvekili Erdal Ataş yaptı. Ataş, toplum içinde bu karşıtlıkların neden yaşandığının ele alınması gerektiğini söyledi. Ataş, “Ülkemiz ve Ortadoğu’da maalesef toplumun kutuplaştırılması üzerine yürütülen bir politika söz konusu ve bunlardan da geçinenler var. Bu ülkede Türk, Kürt, Alevi, Sünni karşıtlığı üzerinden ve komşularımızla yaşanan çatışmalar üzerinden geçinenler var. Maalesef 100 yıldır bizim sürdürdüğümüz mücadele sonucunda halklar arasında barışın sağlanması için atılan adımların hepsi ısrarla savaş yanlısı tutumlar tarafından boşa çıkarılarak bugünlere kadar getirildi. Bugün de ülkemizin insanları birbiriyle düşmanlaştırılmaya çalışıyor” dedi.
 
Ataş konuşmasında Afrin operasyonuna da değinerek, “Bu ülkenin bütün aydınları, meslek örgütleri savaş istemedikleri için bu saldırılar gerçekleştiriliyor. Efrin konusu da böyledir. Bin yıldır biz bu topraklarda yaşıyoruz. Bizim orada akrabalarımız var. İktidar bunu kabul etmeyebilir. Kendi kafasında farklı şeyler düşünebilir. Her bayramda o sınırda insanlar yan yana geliyor. Bunu hep birlikte görüyoruz. Kendi topraklarında yaptıkları direniş ve savunmayı, şimdi ülkemiz işgalle sonuçlandırmaya çalışıyor” dedi. Bu sırada sırada polisler “Konuyu farklı yönlere saptırmayın” deyip açıklama yapan HDP’lilere müdahale ederek açıklama yapmalarına izin vermedi. Bunun üzerine polislerle HDP'liler arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Eminağaoğlu da CHP Genel Başkan adaylığını açıkladı

SONRAKİ HABER

Sınırı geçmeye çalışan Suriyeli, jandarma kurşunuyla öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...